Nevşehirli 11 yaşındaki yavrumuz Rabia için uygun donör hâlâ bulunamadı; siz de kök hücre bağışçısı olabilirsiniz...

Nevşehirli minik Rabia için uygun donör hâlâ bulunamadı! 

Nevşehirli 11 yaşındaki yavrumuz Rabia için henüz uygun donör hâlâ bulunamadı. Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisi süren On bir yaşındaki Nevşehirli Rabia Eraslan’a, Aplastik Anemi tanısı konuldu. Hastanede tedaviye alınan minik Rabia, hayata tutunabilmek için ilik nakli bekliyor.

Kök hücre bağışı için Türkiye'nin her yerindeki KIZILAY MERKEZLERİNE gidip KÖK HÜCRE bağışçısı olabilirsiniz.

FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan Minik Rabia'nın babası Mevlüt Eraslan; "Henüz Rabia için uygun doner bulunamadı. Yine Kayseri'de hastanedeyiz. Türkök (Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkez) Kayseri bölge sorumlusu ile görüştüm. Şu ana kadar uyumlu çıkmadı "dedi.

Kayseri Valiliği başka bir hasta için bütün kurumlarda kök hücre bağışı kampanyası başlatacakmış. İnşaallah onlar arasından çıkar. Nevşehirimiz'de de Valiliğimiz bütün kurumlarda ve ilçelerde kök hücre bağışı kampanyası başlatırsa çok iyi olur inşaallah. Rabiamıza ve kök hücre nakli bekleyen hastalarımıza umut olur" dedi.

“KÖK HÜCRE VE KAN BAĞIŞI” için Vicdanın şehri Nevşehirli tüm halkımızı Kızılay Nevşehir Şubesine kan bağışına davet ediyoruz. Sizde birine umut ışığı olabilir, bir cana hayat verebilirsiniz. Kampanyaya katılarak duyarlılık gösterecek herkese FİB Haber Merkezi olarak teşekkür eder, bilginize sunarız. 

Sağlıklı herkes bağışçı olabilir

18-50 yaş arası sağlıklı her insan kök hücre bağışında bulunabilir. Kan veren kişilerden iki ya da üç küçük tüp kan alınıyor. Alınan kanlar kayıt altına alındıktan sonra laboratuara gönderiliyor. Bütün ön testleri yapılıyor. Uygun eşleşme bekleniyor. Hepatit B, Hepatit C, AİDS ile Sifiliz gibi hastalıklara sahip olan kişiler ise kök hücre bağışında bulunamıyor.