UMKE tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ürgüp İlçesi’ne bağlı Mustafapaşa Beldesinde bulunan Gomeda Vadisinde yapılması planlanan Vadi Yürüyüşü etkinliği, geçtiğimiz günlerde bölgemizde görülen yoğun yağış sonucunda, Gomeda vadisinde meydana gelen olumsuz şartlar sebebi ile Üç güzeller vadisinde gerçekleştirildi. Vadi Yürüyüşüne Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.Sezer ÖZDEMİR’in yanı sıra İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Dr. İ. Ş. Atasagun Devlet Hastanesi, UMKE ve 112 Acil Yardım personeli aileleri ile birlikte katıldı.

 

Vadi yürüyüşüne katılanlar, Ürgüp ilçesi girişinde bulunan Üçgüzeller mevkiinden başlayan ve Ürgüp İlçesi girişine kadar devam eden 4 km.lik güzergâhta, yaklaşık 1 saat süren doğa yürüyüşü boyunca, sağlıklı yaşam için yürüyüş yaparken, şehir yaşamından uzaklaşmanın keyfini doyasıya çıkarıp aynı zamanda Kapadokya’nın eşsiz güzelliklerini de yakından görme fırsatı buldular.

  

Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sezer ÖZDEMİR her yıl 2 milyondan fazla yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Dünya coğrafyasında önemli bir kültür hazinesine sahip Kapadokya Bölgesinin, tarihi değerlerinin yanı sıra doğal güzellikleri de olduğunu, bu güzellikleri herkesin görmesini arzu ettiklerini söyledi. Özdemir, Bu sebeple geniş bir katılımla gerçekleşen ve geleneksel hale getirdikleri vadi yürüyüşlerinin önümüzdeki günlerde diğer vadilerde de devam edeceğini belirterek, yürüyüşe katılan sağlık personelleri ile ailelerine teşekkür etti.