Nevşehir Gündemin Adresi www.fibhaber.com Soruyor: "Niğde, Aksaray Karaman gibi illerde bulunan Anjiyo ünitesi Neden Nevşehir'de yok???"

FİB Haber Nevşehir'de Neden Anjio Ünitesi Yok ? Sorusunu gündeme getiriyor....

Nevşehir Devlet Hastanesi, son dönemlerde yaptığı atılımlarla bir çok hizmeti hayata geçirdi Ama...

Şimdiye kadar Hizmeti hastanın ayağına getirmeyi şiar edinen AK Parti Hükümetinin sağlık alanında yaptıkları gerçekten devrim statüsünde, ayakta alkışlanacak niteliktedir. Fakat Nevşehir için anjiyo talebinin şuana kadar yapılmamış yada başka bir ifadeyle İlimize Anjio ünitesinin henüz kurulmamış olmasını hiç bir şekilde anyabilmiş değiliz.


Nevşehir Halkı Sağlığı için bunu mutlaka İstiyor!!!

Vatandaşlarımız, Nevşehir için Organ nakil hastanesi istenmiyor. Anjiyo ve gerek duyulduğunda bu hastalara müdahaleyi gerektirecek kalp damar cerrahisi ünitesi talep ediliyor.


Periferik arter hastalığına sahip, kalbi risk altında olan, tetkik ve tedavi için başka bir merkeze anjiyo için gitmeyi reddeden hastaların sayısı inanın her yıl binlerle ifade edilir. Sonunda bu hastalar geçirdikleri kalp krizi nedeni ile ya hayatını kaybeder ya da sakat kalır. Sırf bu yüzden ilimiz Nevşehir'de Tanık olduğumuz gözyaşları sayısı az değildir. 

Nevşehir halkı koroner kalp hastalığının ileri tetkik ve invazive tedavisinde çok ciddi maddi ve manevi sıkıntı içerisindedir. Her gün ortalama 10 -15 hasta koroner anjiyo için Kayseri veya başka bir İle gitmektedir. Sadece özel hastaneler vasıtası ile Kayseri'ye sevk edilen hasta sayısı ayda 100 civarındadır. Kalp kapak hastalığı ameliyatı, Karotis (şah damar) tıkanıklığı, periferik arter hastalığı için giden hastaları saymıyoruz bile.

Madalyonun bir diğer yönü ise teşhis ve tedavi için giden hasta ve hasta yakınlarının Çevre İllere iktisadi yönden getirisi azımsanmayacak ölçülerdedir. Bu yüzden sağlık turizmi yeni bir terminoloji olarak son yıllarda kullanılmaktadır. Nevşehir'in koroner hasta potansiyeline başka İllerdeki sağlık yatırımcıları turist gözü ile bakmaktadır. Fakat bu hizmeti Nevşehir'de sunmanın maliyetli olması nedeni ile yerinde değil, yerlerinde vermektedirler. 

Yalnız şuda unutulmamalıdır ki NEVŞEHİR bir köy değildir 5.467 km² yüz ölçümüyle, çeyrek milyon nüfusa sahip Anadolu’nun güzide en önemli turizm kentlerinden biridir. Peki, Nevşehir'e bu ihtiyaç neden lüks sayılıyor?
 

Niğde'de İlk Anjiyo Ameliyatı Yapıldı - 09 Ağu 2015

Karaman'da İlk anjio gerçekleşti - 08 Tem 2015 
Aksaray Devlet Hastanesi’nde İlk Anjiyo Başarı İle Yapıldı19 Ocak 2016

NEVŞEHİR'DE YOK!!!

Nevşehirli vatandaşlarımız soruyor : " Bizim Neyimiz Eksik yada onların neyi fazla???"

Anadolunun turizm kültür Başkenti Kapadokya'nın merkezi Nevşehirimizde bu sorunu bilip sorunun çözümünü yeterince dile getiremeyen bizler, şimdiye kadar ilimize anjio ünitesi kurulamayışı ile yapılan bu haksızlığında baş aktörleriyiz sanırım…

Ve şimdi Valimizi , Kamu Hastaneleri Genel Sekreterimizi,Sağlık İl müdürümüzü, Nevşehir Milletvekillerimizi bu hassas konuda duyarlılığa ve Nevşehir'e Anjio ünitesi kurulması noktasında yapılması gereken çalışamaların biran önce hayata geçirilmesini istiyoruz.

Anjiyo ve kalp hastalıkları için Kayseri ve diğer çevre illere sevk edilen bazı hastaların daha yolda hayatını kaybettiği gerçeğiyle Nevşehir'e biran önce  Anjio ünitesi kurulmasını bekliyor bu vebalin hepimizin üzerinde olduğunu belirtmek istiyoruz.


Nokta!!!


FİB Haber Merkezi olarak "Artık Anjio ameliyatı Nevşehir'de de yapılıyor!" Başlığıyla bu güzel haberi halkımızla paylaşmak için sabırsızlanıyoruz...