NEVŞEHİR(MHA) Türkiye genelinde nüfusuna göre en fazla kan bağışı toplayan illerden biri olan Nevşehir Ocak ayında Türkiye birinciliğini elde etti.

Türkiye Kızılay Derneği Nevşehir Şube Başkanlığı 2014 Yılının ilk ayında nüfusuna oranla en çok kan bağışı toplanan iller sıralamasında birinciliği elde etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen, Türkiye Kızılay Derneği tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Nevşehir Şubesinin Ocak ayında Türkiye birinciliğini elde ettiğini söyledi.

Kan bağışı konusunda son yıllarda yapılan çalışmalarla birlikte Nevşehir’in bu konuda Türkiye’nin önde gelen illeri arasına girmeyi başarmasının kendilerini de mutlu ettiğini dile getiren Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen, “Nevşehir’in kan bağışı konusunda geçtiğimiz yıl genelinde Türkiye 4.lüğünü elde etmesinin ardından Ocak ayında yapılan değerlendirmeler sonucunda Türkiye birincisi olması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bu başarının elde edilmesinde Kızılay’ımıza hep destek olan tüm kan bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz. Bu yıl Nevşehir Belediye Başkanımızın Kızılay Şube Başkanlığımıza bağışlamayı taahhüt ettiği gezici kan bağış tırının da faaliyete girmesiyle kan bağışı konusunda geçtiğimiz yılın daha da üzerine çıkacağımız ümidindeyiz. Nevşehir Belediyemize de Kızılay Nevşehir Şube Başkanlığımıza olan katkılarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.