İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Organ Bağışı ile ilgili İlimiz genelinde yapılan çalışmaları görüşmek ve konuşmak amacıyla İl Sağlık Müdür yardımcısı Dr.Tarık Akbaş sorumluluğunda İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı salonunda organ bağış birim temsilcilerinin katılımları ile toplandı.
2017 yılı içerisinde organ bağış eğitimlerinin ve bağışçı faaliyetlerine yönelik çalışmalar konuşuldu. Sistem giriş (TDİS) uygulaması ile ilgili eksiklikler olmadığı tespit edildi her birimden bağışlar kabul edilebilir hale getirildi. İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Organ Bağış birimlerimize ilgili afiş ve broşürler dağıtılmış ve halkın görebileceği yerlere asılması istendi. Halkın yoğun olduğu alanlarda stand açılıp bilgilendirme broşürler dağıtılması istendi.
Dr. Tarık Akbaş “Daha müreffeh ve sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum için organ bağışı son derece önemlidir. Öldükten sonra organlarımızı, bizden sonra hayatta kalacak insanların, kaliteli bir yaşam sürmesi, mutlu ve topluma daha yararlı bireyler olması için bağışta bulunmalıyız. Toplumsal olarak organ bağışı konusunda ciddi bir eksikliğimiz var. Bunun sebebi de toplumun bu konuda kaygılarının olmasıdır. Milletimizi bilinçlendirme noktasında yetersiz kalındığını görmekteyiz. Kamu çalışanları olarak bizlere büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu konuda toplumsal ve kamusal bilincimizi daha iyi seviyelere çıkarmak için elimizden gelen gayreti sarf etmeliyiz" dedi.
İlimizdeki Organ Bağış Birimleri: Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Organ Bağış Birimi, Halk Sağlığı Müdürlüğü Organ Bağış Birimi, Nevşehir Devlet Hastanesi Organ Bağış Birimi, Derinkuyu İlçe Devlet Hastanesi Organ Bağış Birimi, Nevşehir Hacıbektaş İlçe Devlet Hastanesi Organ Bağış Birimi, Nevşehir Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Organ Bağış Birimi, Nevşehir Ürgüp Devlet Hastanesi Organ Bağış Birimi, Özel FMC Kapadokya Diyaliz Merkezi Organ Bağış Birimi, Özel Kapadokya Hastanesi Organ Bağış Birimi, Özel Versa Hastanesi Organ Bağış Birimi.