Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü, 2014 yılı içerisinde organ bağışında emeği geçenlere plaket takdim etti.

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası” münasebetiyle Nevşehir Devlet Hastanesi Konferans Salonunda bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen programa Nevşehir Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, İl Sağlık Müdürü Dr.Rahim Ünlübay, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, daire amirleri, sağlık kuruluşları yöneticileri, sağlık personelleri ve vatandaşlar katıldı.

Programın başında kısa bir açılış konuşması yapan Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr.Rahim Ünlübay, Organ nakli için binlerce kişinin sıra beklediğini belirterek, “organ bağışında bulunan ve buna destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Nevşehir Devlet Hastanesi Organ Bağış Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın Organ Bağışının Önemi konusunda bir sunum yaptı. Tüm Dünyada organ ve doku bekleyen hastaların sayısının her geçen gün arttığını belirten Taşkın, Ülkemizde 27 bin, Nevşehir’de de 130 hastanın büyük bir umutla organ beklediğini vurguladı. Taşkın, organ bağışında bulunanlara “Hayata hayat kattıkları, birçok insanın yaşamasına vesile oldukları için teşekkür ediyorum” dedi.

Programda bir konuşma yapan Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk ise, organ bağışının dini boyutu konusunda bilgiler verdi. Organ bağışının caiz olduğu konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu’nca alınan karar bulunduğunu belirterek, organ bağışının gerekli şartlar yerine getirildiğinde dinen hiçbir sakınca bulunmadığını ifade etti.

Programda ayrıca Özel Altınyıldız Kolejinden Ahmet Zeki Ayerdem isimli öğrencide Organ bağışı konulu bir şiir okudu.

Program sonunda Nevşehir Vali Yardımcısı Hasan Kayhan tarafından 2014 yılında Organ Bağışında bulunan 2 aileye teşekkür plaketi takdim edildi.

Ayrıca konferans salonu önünde açılan bağış standında da organ bağışında bulunmak isteyenlerin bağışları kabul edilerek organ bağış kartları verildi.