Özel Versa Hastanesi, Nevşehir bölgesinin öncü sağlık kuruluşu olarak sağlık turizmine ve şehre kattığı ekonomik değeri taçlandırdı. Ve Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kriterleri sağlayarak “Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi” aldı.

Özel Versa Hastanesi, Uluslararası Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı Hakkında Yönetmelik kapsamında, Uluslararası Sağlık Turizmi Sağlık Tesisi Yetkinlik Kriterleri’ne ve Yönetmeliğin genel esaslarına uyarak, Uluslararası Sağlık Turizmi faaliyetinde bulunmaya hak kazandı. 

Uluslararası Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı Hakkında Yönetmelik kapsamında gerekli kriterleri sağlayan Özel Versa Hastanesi, uluslararası platformda da sağlık hizmetlerine devam edecek.

Özel Versa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Vergiveren yaptığı açıklamasında, 'Özel Versa Hastanesi olarak tecrübeli ve deneyimli hekim kadromuzla ve ileri teknoloji altyapımızla, artık uluslararası hastaları da kabul etmeye hazırız. Nevşehir Kapadokya Bölgesinin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra sağlık turizmiyle birlikte ülkemizin ekonomisine önemli katkılar sağlanacağının kanaatindeyiz. Özel Versa Hastanesi  olarak, bu yetki belgesini almaktan ötürü büyük mutluluk ve gurur duymaktayız' dedi.