Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine müracaat eden 13 yaşa kadar olan çocuk hastalarımızın daha rahat ve kolay, yaşlarına uygun şekilde tedavi hizmeti  alması ve diş tedavisi sırasında çocuğun korkmaması, hastane ve doktor fobisi olan çocukların bu huylarını yenmelerinin amaçlayarak genel sekreterliğimizin planları doğrultusunda diş merkezimizde yetişkinlerden ayrı bir yerde duvarları çizgi film kahramanları ile kaplanan iki  Çocuk Kliniği Nevşehir de  ilk defa çocuk hastalarımızın hizmetine açılmıştı.
 “Bu Kliniklerimize İki Adet Yeni Çocuk Diş Üniti Alındı"
  
 
 Genel Sekreterimiz  Dr. Atila Oğuz BOYALI  konu hakkında şu açıklamalarda bulundu : "Şimdi de bu kliniklerimize güzel, temiz ve nezih bir ortamda çocukların diş tedavisinin yapılacağı, korkularını yeneceği eğlenceli ve görsellik yönünden rahatlatıcı bir ortama dönüştürecek olan iki adet diş üniti alındığını bildirdi.
 Bu yeni ünitlerimizde, çocuk misafirlerimize nezih bir ortamda keyifli bir muayene ve tedavi imkanı sunuyoruz. Diş hekimlerimizin çocukların diş tedavisinde çok büyük kolaylık sağlayacağını, çocuklar koltuk üzerinde hem bu figürler üzerinde oturmanın rahatlığı içinde olacak hemde ünit üzerindeki lcd ekrandan çizgi film izleme ve müzik dinleme  imkanı bularak  hekime daha rahat ve kolay bir ortamda çalışma imkanı sağlayarak böylece çocukların hastanelere ve doktorlara karşı olan korku fobilerini yenmek istiyoruz." dedi.
 Ağız ve Diş Sağlığı merkezimiz de her gün hafta içi 08:00  - 17:00 saatleri arasında 13 yaşına kadar olan çocuklarımızın diş tedavileri yapılmaktadır. Günde ortalama 70 hasta tedavi edilmektedir. Çocuk kliniğimiz de  koruyucu ve tedavi edici diş hekimliği hizmeti verilmektedir. Tedavisini bitiren çocuk hastalarımıza "Cesaret Diploması"  verilmektedir. Yeni çocuk diş ünitlerimiz Halkımıza Hayırlı Olsun." dedi.

Nevşehir Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Basın Yayın Birimi 
http://www.nevsehirkhb.gov.tr/
http://www.facebook.com/nevsehir.khbgs
http://twitter.com/Nevsehirkhbgs
Tel: 0384 215 42 91 - 134