Necip Taşkın, konuyla ilgili değerlendirmesinde şu hususlara vurgu yaptı: “Sağlık Bakanlığı’na bağlı teşkilatlara her yıl çok sayıda personel alımı yapılmasına rağmen, nüfus artışına ve illerin nüfus sayısında meydana gelen değişikliklere göre sağlık personeli ihtiyacı değişiklik göstermekte ve her yıl artan sayıda ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle Sayın Bakanımızın personel alımına yönelik açıklamasını olumlu buluyoruz.
2018 yılı itibariyle Maliye Bakanlığı’nın sağlık personeli alımı için çok sayıda kadro ayırması sevindirici bir gelişmedir. Sağlık eğitimi veren okullardan her yıl binlerce gencimiz mezun oluyor. Bunlar meslekleriyle ilgili işlerde çalışmak istiyor. Tabii bu talep en doğal haklarıdır. Ayrıca personel yetersizliği nedeniyle teşkilatlarımızda yaşanan sıkıntıların da sona erecek olması sevindirici bir gelişmedir. Çünkü personel yetersizliği nedeniyle sağlıkçılar aşırı yoğun iş yükü altında eziliyor. Aldıkları ücret, yoğun iş temposu karşısında ezilmelerine, moral ve motivasyonlarının bozulmasını, psikolojik çöküntü yaşamalarına değmiyor. Uzun zamandır bu konuyu gündeme getiriyor ve Bakanlığımızın bu konuda çalışma yapmasını istiyorduk. Bu talebimizin karşılanacak olmasından memnuniyet duyuyoruz.
2018 yılında Sağlık Bakanlığı’na 36 bin personel alınması demek, personel yetersizliğinden kaynaklanan sorunların tamamen olmasa da büyük oranda çözülmesi demektir. ATT, Hemşire, Sağlık Memuru, Sağlık Denetçisi, Mühendis, Uzman, Tekniker, Şehir Plancısı, Sosyolog, Avukat, İmam-Hatip, İç Denetçi, Eğitim Uzmanı, Şoför, Memur, Veteriner Hekim, Tıbbi Teknolog, Ebe, Aşçı, Hizmetli, Diş Protez Teknisyeni, Laborant gibi kadrolara personel alımı bu konuda eğitim alıp atanmayı bekleyen sağlıkçıların da sosyal yaşamlarına anlam katacak, maddi ve manevi sıkıntılarını giderecektir. 190 Sayılı KHK’nın 7 ve 9. Maddelerine göre ve Bakanlar Kurulu’nun 25.12.2017 tarihinde almış olduğu bu kararın geciktirilmeden yerine getirilmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini zamanında alabilmeleri için günün şartlarına göre sağlık personeli sayısının artırılması zorunludur.
Anadolu Sağlık Sen olarak, Sağlık Bakanlığı’nın personel alımlarını hangi tarihte yapacağını açıklamasını bekliyoruz. Sayın Bakanımızın, atanmayı bekleyen sağlıkçılara müjdeyi vermesini ve teşkilatlarımızdaki sıkıntıların bir an önce giderilmesi için personel alımlarının ivedi bir şekilde yapılmasını istiyoruz. “