NEVŞEHİR(MHA) Avrupa Birliği Erasmus Programı Kapsamında hazırlanan projenin ilk faaliyeti, Nevşehir’de gerçekleştirildi.
Beslenme bozukluklarına bağlı “Obezite ve Diyabet” hastalıklarından toplumumuzu korumak üzere, 2014 yılında Erasmus+ Ana Eylem II Mesleki Eğitim Stratejik Ortalıklar programı kapsamında stratejik ortak olarak müracaat ettiğimiz  “NO GDO” isimli Nevşehir’de gerçekleştirilen projenin açılış toplantısı ortak kurum yöneticileri ve proje ekip üyelerinin yer aldığı 13 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. 31 Ağustos 2016 tarihine kadar yapılacak olan çalışmalar ve faaliyetler bu toplantıda belirlendi.
Proje Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kapadokya MYO, Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü, , Kapadokya Gelişim Derneği, Kırşehir İzcilik ve Spor Derneği, Almanya’dan Duisburger Werkkiste ve İngiltere’den  Buckinghamshire New University CETAL ortaklığı ile yürütülmektedir.
Proje faaliyetleri ile geliştirilecek olan uzaktan eğitim müfredatının yanında “Uzaktan Eğitim ile Diyet Menü Hazırlama İçerikleri” hazırlanarak halkımızın kullanımına sunulacak ve final faaliyeti olarak kamu kurumları ve STK temsilcilerinden oluşacak 45 katılımcı ile  “Diyabet ve Obezite’ den Korunma Çalıştayı” düzenlenerek bu konuda yerelde uygulanacak bir eylem planı oluşturulacaktır.
Çok yakında yayına geçecek olan proje web sitemiz ile proje faaliyetlerimizi takip edebilir, görüş ve katılımlarınızı sağlayabilirsiniz.