Sağlık Bakanlığı tarafından “#hadihareketegec has tagıyla başlatılan kampanya çerçevesinde kısa videolar bakanlığın sosyal paylaşım sitesine göneriliyor.

Bu kapsamda Nevşehir Kamu Hastaneler Birliği Yöneticileri de çektikleri video ile  Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu Nevşehir’e davet ettiler.
Vadi yürüyüşü organize eden Nevşehir KHBGS yöneticileri kamera karşısına geçip oyunculuk performanslarını sergilediler.

Sağlık Bakanlığı, sosyal medya hesapları üzerinden "Haydi harekete geç, bisikleti kap kampanyası" başlattı. Kampanya kapsamında gönderilen videolardan seçilen en iyi 20 video, sağlık bakanlığı jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada hareketsiz yaşamın tüm insanlığı tehdit eden önemli bir sağlık soruni olduğu vurgulanarak, "Hareketsiz yaşam; kalp-damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon ve kas-iskelet sistemi hastalıklarının temel faktörleri arasındadır.
Bu hastalıklardan korunmanın en önemli yolu fiziksel etkinlikyi yaşamımızın bir parçası haline getirmektir. Fiziksel etkinlik kadın-erkek, her yaştaki bireye sağladığı, fiziksel, sosyal, zihinsel ve ruhsal faydalar açısından hayati önemdedir.
Bu nedenle Bakanlık olarak toplumumuzda dinamik yaşam kültürünü yerleştirmeyi öncelikli hedeflerimiz arasında görüyoruz" denildi. 

NEVŞEHİR KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ'NİN VİDEOSU