Nevşehir borsa kavşağından diriliş meydanına kadar yürüyen halka UMKE ve Nevşehir il ambulans komuta kontrol merkezinden görevlendirilen ambulanslar eşlik etti.
Diriliş meydanına kurulan yaşam aracında halk organ bağışında bulundu. Kızılay kan merkezinin kan vermek isteyen vatandaşların ilgisi yoğundu. Nevşehir il ambulans başhekimliği komuta kontrol merkezi vatan için sağlık nöbetinde idi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Nevşehir Borsa Kavşağından Diriliş Meydanına kadara yapılan yürüyüşle başladı. 
Diriliş Meydanında devam eden Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri  15 Temmuz hain darbe girişiminde ve terör olaylarında şehadet mertebesine ulaşan asker, polis, korucu ve sivil şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam edildi. Etkinliğe Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Hakan Öcal, Müdür Yardımcısı Vekili Dt.Levent Soysaldı, Şube Müdürleri ve sağlık personeli de katıldı.
Etkinlik boyunca Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince de kan bağışı ve sağlıklı yaşam konularında faaliyetlerde bulunuldu.