NEVŞEHİR(MHA) Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanlığı il divan toplantısı hafta sonunda yapıldı.

Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanlığı binasında gerçekleştirilen il divan toplantısına Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Semih Durmuş ile Himmet Bayar’ın yanı sıra, Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, ilçe temsilcileri, kadın, gençlik ve engelli kolları yöneticileri ve sendika üyeleri katıldılar.

Toplantıda konuşan Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, sağlık çalışanlarının talepleri ve sorunlarının çözüme yönünde çalışmalarda bulunduklarına dikkat çekerken, sağlık çalışanlarının özel günlerinde de yanlarında olmaya gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Üye sayısı bin 200’ü bulan Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanlığı olarak profesyonel olarak sendikacılık yapma özelliği kazanmalarının ardından ise rutin sendika ziyaretlerinin sürdüğünü de ifade etti.

Sağlık-Sen’in kurucusu Mehmet Akif İnan’ın başlattığı hizmet endeksli sendikacılığın amacından sapmadan sürdürüldüğünü kaydeden Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Himmet Bayar, son toplu sözleşme sürecinde Sağlık-Sen’in girişimleriyle elde edilen kazançlarla ilgili toplantıya katılan sağlık çalışanlarına bilgiler aktardı.

Bayar, “Daha önce sendika yasasından dolayı hükümetin iki dudağı arasındaydı sağlık çalışanlarının kaderi. Ancak Sağlık-Sen’in iradesi ile toplu sözleşme sürecine taşıdık bu iradeyi. Memur-Sen anayasa değişikliğine destek vererek toplu sözleşme yasasının da önünü açtı. Çalışanlarımız ciddi kazanımlar elde ettiler” dedi.

Toplantıda söz alan Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Semih Durmuş ise, sağlık-Sen’in etkili ve yetkili sendikacılığı sayesinde toplu sözleşme masasında çok önemli kazanımlara imza attığını, sağlık çalışanlarının özlük hakları başta olmak üzere ekonomik ve sosyal haklarının korunması ve geliştirilmesi için mücadele etmeyi sürdürdüklerine dikkat çekti.