"Sağlıklı Dişlerle Geleceğe Gülümse" adı verilen ve diş sağlığı bilincinin çocuk yaşlarda edinilmesi gerektiği gerçeğinden yola çıkılarak oluşturulan proje kapsamında hedef; her yıl yapılacak etkinlikler ile ağız ve diş bakımı konusunda bilinçli nesiller yetiştirmek.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Nevşehir Hanıfe-Tevfik Aktekin Öğrenim Birimi tarafından okullarda uygulamalı ağız ve diş sağlığı etkinliği başlattı.

Birim Sorumlusu Serdar Kuzugüden  amaçlarının ağız ve diş sağlığına dikkat çekmek olduğunu belirterek, “Ağız ve diş sağlığı hakkında çocuklarımıza bilgi vermek  doğru tutum ve davranış geliştirmek amacıyla ilk etkinliğimizi Nevşehir Merkez Atatürk İlkokulu’nda   106 çocuğumuza ,Nevşehir Merkez Cumhuriyet İlkokulunda ise 70 çocuğa gönüllülerimiz aracılığı ile uyguladık. Eğitimlerde  ağız ve diş sağlığı için doğru diş fırçalama tekniklerinin yanı sıra; diş ipi kullanımı,  ağız-diş bakımı için nasıl beslenilmesi gerektiği gibi konular üzerinde duruluyor. Böylece çocuklara, ağız ve diş sağlığını korumak için bilinmesi gerekenler öğretilirken bunu bir yaşam şekli haline getirilmesi için kapsamlı bir eğitim verilmesi hedeflenmekte.

Nevşehir il genelinde ve özelliklede köylerde  çocuklarımıza  uygulanacak olan etkinlikle birlikte çocukların ağız ve diş sağlığını koruma, fırçalama teknikleri, diş sağlığı için dengeli beslenme yöntemlerini uygulamalı olarak vermeye başlayacağız” dedi.
Etkinliğin sonunda öğrencilere diş fırçası ile diş macunu hediye edildi