Türk Sağlık Sen Nevşehir Şubesi, Çanakkale´de görev yaparken saldırıya uğrayan ve şiddete maruz kalan Dr. Mustafa Aydın Arıkan´a sahip çıktı.

Nevşehir Aile Hekimleri Derneği tarafından düzenlenen basın açıklamasına destek veren Şubemiz, sağlıkta şiddetin bir an önce durdurulması için yetkililere seslendi.

Nevşehir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. İlhami Taşpınar, saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, Bizler ülkemizin geleceği için verdiğimiz koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetleri ile sağlıklı nesillerin oluşmasına katkı veren neferleriz. Amacımız hayat kurtarmak ve sağlıklı yaşatmak iken yaşam hakkımıza olan saldırılardan dolayı mesleğimizi yapamaz hale gelmiş bulunmaktayız.

Biz sağlık çalışanları her yıl birden fazla meslektaşımızı toprağa verirken, yüzlerce meslektaşımızın fiziksel şiddete uğradığına, binlerce meslektaşımızın da sözlü şiddete maruz kaldığına şahit oluyor ve kendimizi sıra bize ne zaman gelecek sorusunu sorarken buluyoruz.

Şiddete karşı korunmak Anayasal haktır. Olan şiddete karşın bizi koruyan ceza muhakemeleri kanunu içerisine konulmuş sağlıkta şiddet yasası mutlaka çıkarılmalıdır. Bugün burada darp edilen şiddete maruz kalan meslektaşımız Dr. Mustafa Aydın Arıkan için ÇAHEDER ve AHEF olarak hep bir ağızdan diyoruz ki artık sağlıkta şiddet yasasını acilen kanunlaştırın.

Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanımız Turgay Çetin, saldırıya uğrayan Dr. Mustafa Aydın Arıkan’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Sağlıkta şiddetin bir an önce son bulması gerektiğini belirterek, suçlulara caydırıcı cezaların verilmesini istedi. Zaten zor şartlat altında çalışan sağlıkçılara yetkililerin sahip çıkmasını ve bu soruna derhal bir çözüm bulmalarını ifade etti.