Ahiler Kalkınma Ajansı Projesi kapsamında Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı tesislerde Bilgi İşlem bölümünde çalışanlar için Başaran Bilişim Akademisinde görevliBilişim Uzmanı tarafından 5 gün 40 saat süren "Kurumsal Some İçin Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi" tamamlandı.
Eğitim kapsamında "Zafiyet Tarama ve Tespit Yöntemleri, Siber Saldırılara Müdahale, Bilgi Güvenliği, Sosyal Mühendislik" konularına uygulamalı olarak yer verildi.
Eğitim sonunda katılımcı personele İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay tarafından Bilgi İşlem Personeline Başarı Sertifikaları takdim edildi.
Ünlübay sözlerine şöyle devam etti: “İnternetin hayatımıza girmesi ile birliktebilgiyi alma hususunda bir çok kolaylıklar sağlarken diğer yandan kötü niyetli yazılımcılar tarafından kurumsal veya kişisel bilgisayarlara ve web sitelerine bir çok siber saldırılar düzenlenmekte bu durumda işler aksatılmakta yada yavaşlatılmaktadır. Bu nedenle kurumlarda bir takım önlem alması açısından bu Siber Olaylara Müdahale Eğitimleri almalarıçok önemlidir. Bu eğitimde de Bilgi Güvenliği ve Siber Saldırılara Müdahale konusu ele alınarak uygulamalı olarak personellerimiz eğitilmişlerdir. Bu projede emeği geçen başta Ahi Kalkınma Ajansı Yöneticilerine, Başaran Bilişim Akademisi Yöneticisi ve çalışanlarına, katılımcı bilgi işlem personeline ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.