Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimince sağlık ekibine karşı şiddetin azaltılması ve 112 Acil sağlık hizmetleri konusunda halkımızın bilinçlendirilmesi amacı ile afiş ve broşürler hazırlandı.

Nevşehir 112 Komuta Kontrol Merkezi'ni gereksiz yere arayarak asılsız ihbarlarda bulunan vatandaşları uyarmak, gereksiz aramaların engellenmesi amacı ile 112 Acil başlıklı broşürler yaptırıldı. 112 Acil Sağlık Hizmetinin amacının en kısa sürede, en uygun müdahale ile en yakın sağlık kurumuna hastaları ulaştırmak olduğu belirtilen broşürde, 112 Acil telefonun ne zaman aranacağı, arandığında neler konuşulacağı ve 112 Acil Servis Ekibine nasıl yardımcı olacağı anlatılıyor.


Belirtilen acil durumlarda her tür telefondan 1-1-2’yi tuşlayarak Acil Sağlık Hizmetlerinden ücretsiz yararlanılabileceği ifade edilirken, gereksiz çağrıların suç olduğu ve para cezası bulunduğu vurgulanıyor.


Konu ile ilgili hazırlanan 112 Hayat Kurtarır! Şiddete Son Ver! Yaşama Yol ver! İsimli afişte ise sağlık çalışanlarına görevleri sırasında müdahale edilmemesi konusunda uyarılar yapılırken, şiddetin bir hak olmadığı ve daha iyi sağlık hizmeti için şiddete son verilmesi gerektiği belirtiliyor.


Yaptırılan afişler halkın bilinçlendirilmesi amacı ile Nevşehir genelinde vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde dağıtılacak.