NEVŞEHİR(MHA) Son iki yıldır gündemde olan Nevşehir Devlet Hastanesine ek bina yapım işinin bu yıl bahar aylarında inşasına başlanacağı bildirilmişti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, 300 yataklı Nevşehir Devlet Hastanesine yeni 100 ek yataklı binanın inşaatının bu yıl bahar aylarında başlayacağını ve sene sonuna kadar tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi.

2015 yatırım programında bulunan yeni ek bina yapımı konusunda kamuoyunda yapılan spekülasyonlara da cevap veren İl Sağlık Müdürü Ünlübay, daha önce ilimizde bulunan devlet hastanesindeki odaların 6 hastanın bir arada yataklı tedavi gördüğü niteliksiz bir sağlık hizmetinin verildiği bir durumda iken hali hazırda bulunan devlet hastanesinde 300 yatağın daha nitelikli ve çağın gereksinimlerine son derece uygun olduğuna dikkat çekti.

Ünlübay, “Nevşehir devlet hastanemizde zaman zaman yatak sayısı konusunda kapasite doluluğu yaşanıyor. Bu konuda yaptığımız çalışmalarla birlikte 100 ek yatak artırımının yapılacağı ek binamızın temelini önümüzdeki aylarda atacağız. Böylece ilimizdeki devlet hastanemiz yatak sayısı konusunda da sıkıntı çekmekten geri kalacak. Öte yandan bu konuda yapılan eleştirilerin haklı olduğuna inanmıyorum. Daha önce Nevşehir’de 300 yatak kapasitesi ile hizmet veren devlet hastanemiz çağın gereksinimlerinden uzak, kalitesiz bir şekilde Vatandaşlarımıza hizmet veriyordu. 6 hastanın bir oda da tedavi gördüğü hastaneden hastaların tek başına bir oda da kaldığı ve içerisinde bütün ihtiyaçlarını giderebileceği bir ortama kavuştuk. Eskiden de, şimdi de ilimizde devlet hastanesinin 300 yatağı var ama 300 yatağımız şimdi daha kaliteli ve çağın gereksinimlerine cevap verecek bir ölçüde hizmet veriyor” diye konuştu.