Ülkemiz kaplıca zengini ama maalesef yeteri kadar bu kaynaktan faydalanamıyoruz. Yurt dışından kaplıca için Türkiye'ye gelenler varken biz neden faydalanmayalım? Özellikle yurt içi ve yurt dışından büyük ilgi ve talep gören hemen ayağımızın dibinde ki Şifa kapısı Kozaklı Termal Kaplıcalarından ne kadar faydalanabiliyoruz ? Kaç kere Kozaklı termal kalıcalarına gittik ? Oysa Bu aylar, sağlık ve güzellik için kaplıcanın tam zamanı...

Kozaklı sağlık, güzellik, stresten uzaklaşmak, bedeni ve zihni dinlendirmek için ideal bir yer. Bizde 
Nevşehir Gündemin adresi www.fibhaber.com olarak bu konuda Kozaklı'nın Kaplıca turizmindeki lider kuruluşu Divaisib Hotel'in Genel Müdürü Sayın Hüseyin Sami Terzioğlu ile mini bir röportaj gerçekleştirdik.

SAMİ TERZİOĞLU İle Mini Röportaj

Soru: Sami Bey, FİB Haber. Com okuyucuları için kısaca kendinizi tanıtabilir misiniz?

1987 Nevşehir doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi de yine Nevşehir’de tamamladıktan sonra, 2004 yılında Ankara Başkent Üniversitesi’nde Turizm ve Otelcilik Bölümü’nde eğitime başladım. Yazları eğitimimle ilgili olarak, Ürgüp ve Antalya da birkaç otelde staj yapma fırsatı buldum. 2009 yılında üniversiteden mezun oldum ve Divaisib Termal Resort’te göreve başladım.

Soru:  Sn. TERZİOĞLU Divaisib hakkında okurlarımıza bilgi verir misiniz?

Termal şehri Kozaklı’nın kalbinde, Divaisib Termal Resort Hotel & Spa  sizin ve ailenizin sağlıklı yaşamı ve mutluluğu için uluslararası standartlarda en iyi hizmeti vermeyi amaçlayan bir tesistir. Zamanın gerektirdiği yeniliklere hızlı bir şekilde adapte olup, sürekli eğitim ve gelişmelerle kendimizi yenileyerek siz değerli müşterilerimizin tüm taleplerine anında kaliteli ve ekonomik ödeme seçenekleriyle cevap veriyoruz. Bunu yaparken de sektörümüzde tercih ve takip edilen, model alınan bir tesis olmayı amaçlıyoruz.

Soru:  Divaisib’ in Termal otel olma özelliğinin yanında son zamanlarda kongre oteli olduğunu görüyoruz. Bu konuda bize neler söyleyebilirsiniz?

20 kişiden 1500 kişiye kadar 15 ayrı toplantı salonu ile bölgenin en büyük kongre merkezi otelimizdedir. Bunun sonucunda da bölgedeki sendikalar ve Ankara’daki bakanlık toplantılarının bazılarına da ev sahipliği yaptık. Uluslararası katılımlı 9.Ulusal Kaplıca Tıbbı ve Balneoloji Kongresi de otelimizde yapıldı.

Soru: Sn. TERZİOĞLU otelinizde nelere önem verirsiniz? Olmazsa olmazlarınız nelerdir?

Hizmet sektörü emek-yoğun bir sektör olduğu için insana yatırım yapmak bizim için en önemli şey. Yüksek kalitede sürekliliği, kaliteyi uygun fiyata sunmayı ve mutlak müşteri memnuniyeti odaklı çalışmayı sağlamak olmazsa olmazlarımızdandır.

Soru:  Sami Bey ülkemizde termal otelciliğin bulunduğu durumu ve geleceğini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Türkiye'de turizm sektörünün klasik sacayağı olarak görülen deniz, güneş, kum turizminin ardından termal turizmde büyük bir canlanma gözleniyor. Devlet Planlama Teşkilatı'nın hazırladığı rapor, bu konudaki potansiyeli gözler önüne seriyor. Bazı termal tesislerde hem süre hem de tedavi sebebiyle, deniz, kum, güneş turizminden yaklaşık iki katı daha büyük olacağı öngörülüyor.

Soru: Hayata geçirmeyi düşündünüz yeni projeleriniz var mı?

Termal sektöründe öncü bir konuma yerleşmek ve dünyada termal denince akla gelen merkezlerden biri olmak arzusundayız tabii ki bu da çalışma ile olacak. Şuanda Kozaklı’da ağırlığımız hissediliyor. İlk hedefimiz Kapadokya için de bunu söyleyebilmek ve önümüzdeki yıl içinde de Türkiye’de hem termal, hem de kongre oteli olarak isminden söz ettiren bir konuma gelmek istiyoruz.

Soru: Termal kaplıca sezonu için bu aylar uygun mudur ?

Bilinenin aksine termal turizm sezonu sonbahar ve kış aylarıdır. Bu dönemlerde alınan kaplıca kürleri kış aylarını hasta olmadan daha rahat geçirmeyi sağlamaktadır.

Kış ayları yaklaşırken termal tesislerin dinlendirici ve iyileştirici etkisinden faydalanmak isteyen misafirler, hem tatil yapıyor hem tedavi görüyor. Biz Divaisib Termal Resort Hotel olarak misafirimize evinin rahatlığını vermeyi amaçlıyoruz.  

Tesisimiz Bay/bayan kapalı termal havuzlar, sauna, jakuzi, buhar banyosu ve Kapadokya Bölgesi’nin en gelişmiş Spa Merkezlerinden birine sahiptir.

Kaplıca suyu, masaj terapisi ile birlikte kullanıldığında hastaların iyileşme süresi de kısalıyor. Bu ilinçte olan çok farklı illerden yüzlerce kişi tercihini Kozaklı'dan yana kullanıyor.

Terzioğlu : “ Sağlık ve Güzellik İçin Doğru Kozaklı'ya “

Biz Yılın tüm yorgunluklarını atmak stresten uzak dinlenmek ve tedavi için herkesi Kozaklı 
Divaisib Termal Resort Hotel'e bekliyoruz.

Bu vesile ile bize bu imkanı sağlayan bölgemizizn en güçlü basın organı www.fibhaber.com a teşekkür ediyor başarılarının devamınıı diliyorum.