Türk İç Hastalıkları ve Uzmanlık Derneği Başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal, Prof. Dr. Sedat Kiraz, Prof. Dr. İhsan Ertenli, Prof. Dr. Ahmet Demirkazık, Prof. Dr. Birol Özer, Doç. Dr. Ali Akdoğan, Uzm. Dr. Erdal Ekşioğlu tarafından Gülşehir ve Avanos ilçelerinde iki yıldır devam etmekte olan  “Avanos ve Gülşehir İlçelerinde Görülen Kronik Hastalıkların Prevalans, İnsidans ve Risk Faktörlerinin Değerlendirildiği İzlem Çalışması” isimli projenin ilerleyişi hakkında genel bilgi paylaşımı yapılması üzere Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy ziyaret etti.

 

Nüfus hareketleri itibarıyla, stabil, homojen bir yapıya sahip, göç alma ve verme durumu açısından Türkiye’nin birçok bölgesine göre daha düzenli bir yapıya sahip olan Avanos ve Gülşehir de devam eden ve tamamen gönüllülük esasına dayalı olmak kaydıyla vatandaşların tansiyon, şeker, kolesterol, kronik hastalıklar yönünden ev ziyaretleri yoluyla tarama yapan TİHUD başkanı ve dernek yöneticileri yapılan çalışmalar hakkında Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy’a bilgiler verdiler.

 

Bundan sonraki süreci de anlatan TİHUD başkanı Prof. Dr. Serhat Ünal, tarama esnasında halkın duyarlı davranışının çalışmalara pozitif etki yarattığını söyledi.