NEVŞEHİR(MHA) Eskiden sadece ülkelere veya bölgelere özgü kabul edilen hastalıklar, artık tüm dünyaya kolaylıkla yayılabiliyor.

Sterilizasyon, dekontaminasyon ve dezenfeksiyon, infeksiyon kontrol programının temelini oluşturur. Teşhis ve tedavi amaçlı defalarca kullanılan araçlarda kros-infeksiyonu önleyecek işlemlerin yapılması gerekir. Tıbbi araçların sterilizasyonundaki ve dezenfeksiyonundaki yetersizliğin, hastada morbidite hatta mortaliteye neden olabileceği, gereksiz işlemlerin de kurumun giderlerini arttıracağı unutulmamalı.

Ayrıca  Hekimlerimiz, yardımcı sağlık personeli, aileleri ve toplum  çapraz infeksiyon riski ile karşı karşıya kalacaklar. Bu risk ancak diş hekimliği uygulamalarının gerçekleştirildiği muayenehane ve hastane gibi sağlık işletmelerinde etkili infeksiyon kontrol yöntemlerinin ve üniversal yöntemlerin hayata geçirilmesiyle ve taviz verilmeden uygulanmasıyla en aza indirilebilecek.
Bu amaçla Gülşehir Toplum Sağlığı Merkezi ve Derinkuyu Toplum Sağlığı Merkezi Personellere Halk Sağlığı Müdürlüğü Aile Hekimliği Ve Toplum Sağlığı Şube Müdürü Dr. Levent Soysaldı, Fatma Tuncer, Nevin Dalgaoğlu Srerilizasyon, Dezenfeksiyon, Kişisel Hijyen, Tıbbi Atıklar ve Diş Hekimliğinde sterilizasyon konularında eğitim programı düzenlendi. 
Merkez Toplum Sağlığı Merkezinde görev yapan Dr. Zeki Yıldırım gereksiz ilaç kullanımına dikkat çekmek amacıyla Akılcı İlaç Kullanımı hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla  eğitim verdi. Derinkuyu Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Emine Üçkuş Mevsimlik Tarım İşçileri hakkında eğitim verdi.