NEVŞEHİR(MHA) Yeşilay Nevşehir İl Temsilcisi Şahin Güneş, ülkemizde ve ilimizde alkol alışkanlığının Orta Öğretim yaşlarına kadar düştüğüne dikkat çekerken, bu konuda eğitimin büyük önem taşıdığına işaret etti.


Özellikle gençler arasında alkol alışkanlığının bir özenti olarak başladığını, bunda da ulusal televizyon kanallarındaki program ve dizilerin de etkisinin bulunduğunu kaydeden Yeşilay Nevşehir Şube Başkanı Şahin Güneş, Nevşehir gençliğinin alkolden uzak tutulması için bu konuyla ilgili kurumların bir birlik içerisinde hareket etmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Güneş, “Ülkemizde ve ilimizde ne yazık ki, alkole başlama yaşı orta öğretim okulu yaşlarına kadar düşmüş durumda. Bu araştırmalarca da belirlenmiş bir durum. Gençlerin alkole başlamasının en büyük nedeni özenti. Ulusal Televizyon kanallarında gösterilen programların ve dizilerin gençlerimizi olumsuz etkilediğini bire bir görüyoruz. Bu konu ile görevli İl Emniyet Müdürlüğümün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve yerel yönetimlerin bir birlik halinde çalışmaları büyük ölçüde önemli. Yeşilay Nevşehir İl Temsilciliği olarak bizim üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Öte yandan alkol satışı konusunda denetimlerde bulunan Zabıta ve kolluk kuvvetlerinin daha hassas konuya yaklaşmaları da gerekiyor. 2010 Yılında Türkiye genelinde yapılan bir araştırmada Nevşehir alkol tüketimi konusunda 5. sırada yer aldı. O dönemin Valisi Sayın Abdurrahman Savaş ile bu üzücü tabloyu bire bir paylaştık. Bu konuda mahalle muhtarlıklarımıza ve okul aile birliği başkanlıklarına da önemli görevler düşüyor. Gençlerimizin alkol ve bu gibi kötü alışkanlıklardan korunmaları için eğitimler yapılması gerekiyor. Bir bağımlılık diğerini tetikliyor. Nevşehir bir turizm yöresi ve Avanos, Ürgüp ve diğer turizm merkezlerinde de alkol tüketiminin ve alışkanlığının hızla arttığını söylemek yanlış olmaz” şeklinde konuştu.