NEVŞEHİR(MHA) Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti adı 1868 altında kurulan Türk Kızılay’ı 145.yaşını kutluyor.

Nevşehir’de kutlamalar kapsamında ilk olarak Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyan Türk Kızılay’ı Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri daha sonra Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ı ziyaret etti.

Şube Başkanı Gülen, Vali Mehmet Ceylan’a Türk milletinin bağrından çıkan Kızılay’ın 145 yıldan bu yana ülkede olduğu kadar yurt dışında da insanlara hizmet verdiğini belirterek, 2014 yılında 100 yaşını kutlayacak Kızılay’ın ilimizdeki faaliyetleri hakkında bilgiler sundu.

Türk Kızılay'ının Ülkemizde yapmış olduğu faaliyet ve çalışmaların yanında özellikle son yıllarda dünyanın çeşitli ülkelerinde meydana gelen afetlerde göstermiş olduğu yardım kampanyalarıyla büyük bir takdir topladığını ifade eden Vali Ceylan, "Türk Kızılay’ı, yardım ve hizmetleri karşılıksız, kamu yararına çalışan bir gönüllü sosyal hizmet kuruluşu. Kızılay'ın 145. yılını kutluyorum" dedi.

Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen, günün anısına Vali Mehmet Ceylan’a Türk ve Kızılay bayrakları hediye etti.