Paramedik Derneği (PARDER) ve Hacettepe Üniversitesi işbirliği ile 2 - 5 Kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen “5. Uluslararası Paramedik Kongresi ve Ambulans Rallisi”ne katılan Kapadokya Meslek Yüksek Okulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri Ambulans Rallisi Medikal Aciller Etabında üçüncü oldu.
Kanada ve ABD’den gelen dört yabancı ekibin yanısıra, ülkemizden yedi üniversite ve 112 Acil Servis İstasyonları ile özel sağlık kuruluşlarını temsilen yedi profesyonel ekibin katıldığı Uluslararası Ambulans Rallisi’nde toplam on sekiz ekip yarıştı. Medikal Aciller, Pediatrik Aciller, Travma, Taşıma, Adli İstismar, Çevresel Aciller ve Bilgi etaplarından oluşan Ambulans Rallisi’nin genel klasmanında ise birinciliği Kanada, ikinciliği İstanbul 112 Acil Servis ve üçüncülüğü Muğla 112 Acil Servis ekibi aldı.
Türkiye’nin dışında Kanada, İngiltere, İrlanda, İskoçya, ABD, Almanya, İzlanda ve Katar’dan gelen çok sayıda uzman, paramedik ve akademisyenin katılımıyla gerçekleşen kongre kapsamında düzenlenen Ambulans Rallisi’nde, oluşturulan senaryolara göre tasarlanan vakalara Acil Yardım ekiplerinin müdahaleleri hakem heyetlerince değerlendirildi.
Bir yarışmadan çok eğitsel bir faaliyet olarak kurgulanan Ambulans Rallisi kapsamında, ülkenin dört bir yanından ve dünyanın birçok ülkesinden gelen İlk ve Acil Yardım çalışanları ve öğrencileri değişik senaryolarda hasta müdahalesini izleme ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunma şansı yakaladı.
Ulusal ve uluslararası arenada ‘Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri’ alanında yaşanan en güncel gelişmeleri, yenilikleri ve kanıta dayalı uygulamaları, alanın uzmanlarından dinleme imkânı sağlayan “5. Uluslararası Paramedik Kongresi ve Ambulans Rallisi” sayesinde öğrenciler akademik gelişimleri kadar ulusal ve uluslararası düzeyde bağlantı oluşturabilme ve ortak projelerde yer alabilme imkânı buldular.