Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılımı öncesinde mali işbirliği çerçevesinde yürütülmekte olan, 'Aşı ve Serumların Kalite Kontrol Testleri ne yönelik AB Eşleştirme Projesi'nin Uluslararası Kongresi Nevşehir'de başladı.

    Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılımı öncesinde Mali işbirliği çerçevesinde yürütülmekte olan, 'Aşı ve Serumların Kalite Kontrol Testleriö ne yönelik AB Eşleştirme Projesi'nin Uluslararası Kongresi Nevşehir'de başladı.

    Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, İtalya Sağlık Bakanlığı Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü ve Bulgaristan Bulaşıcı ve Parazit Hastalıkları Ulusal Merkezi tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Kapadokya Dedeman Otel'de düzenlenen kongrenin açılışına Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Kontrol Laboratuar Daire Başkanı Yücel Dener, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Nurullah Zengin, Projenin Genel Direktörü Marco Villani, AB, Bulgaristan ve İtalya'dan Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve proje yöneticileri katıldı.

    Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan Türkiye'nin sağlık alanında özellikle son 10 yılda ciddi bir atılım gerçekleştirdiğini söyledi.

    Ceylan, AB Eşleştirme Projesi ile daha kaliteli sağlık hizmetlerinin verilmesine ciddi katkıların olacağına inandığını da ifade etti.