HEMODİYALİZ HASTALARININ İMDADINA NEVŞEHİR UMKE KOŞTU..

Yolda Mahsur Kalan Hemodiyaliz Hastalarının İmdadına Umke Ekibi Koştu

Kar yağışı nedeniyle yolu kapanan köyde mahsur kalan hemodiyaliz hastaları için Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) seferber oldu.

Nevşehir’in Derinkuyu İlçesine bağlı Doğala Köyü’nde yaşayan ve haftada üç gün Diyaliz’e girmesi gereken iki hemodiyaliz hastası, İl genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle köy yolunun kapanması sonucu, Diyaliz Merkezine ait servis aracı ile yolda mahsur kalınca, servis şoförü Nevşehir UMKE’yi arayarak yardım istedi.  Bunun üzerine harekete geçen ve zor şartlar altında köye ulaşan UMKE Ekibi iki hemodiyaliz hastasını alarak Dr.İ.Ş.Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi’nde bulunan diyaliz merkezine naklederek diyalize girmeleri sağlandı.

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr.Rahim ÜNLÜBAY, UMKE’nin araçlarını yoğun kar ve kış şartlarında hastaların mağdur olmamaları için hizmete sunulduğunu belirterek,  “İl genelinde kar engeli dolayısıyla sağlık hizmetine ulaşmakta zorluk çeken tüm hastalar için gece gündüz, kar kış demeden hizmet vermeye devam edeceğiz.” Dedi.