Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sezer ÖZDEMİR, Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Hakan ÖCAL ile yaklaşık 20 UMKE Gönüllüsü katıldı.
Toplantıda açılış konuşması yapan Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Sezer ÖZDEMİR Nevşehir UMKE’nin 2013 yılı ilk 6 ayda yapmış olduğu çalışmalardan bahsederek, yılsonuna kadar yapılması planlanan faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Bölgemizde muhtemel yaşanabilecek olumsuzluklar ile mücadele hususunda il bazında yapılması gerekenlerden de bahseden Dr. Sezer ÖZDEMİR, UMKE Ekiplerine çalışmalarında başarılar diledi.

Nevşehir UMKE Sorumlusu Sağlık Memuru Fahrettin ÖCALIR ise geçtiğimiz günlerde dağıtılan yeni UMKE kıyafetleri ile UMKE Görevlendirmeleri konusunda açıklamalarda bulunarak, önümüzdeki aylarda yapılacak olan UMKE Bölge ve İl kampı ile UMKE Modüler Eğitimi ile ilgili yapılacak olan çalışmalardan bahsetti.

Afetlerde Sağlık Hizmetleri İl Birim Sorumlusu Sağlık Memuru Aygen TAŞPINAR’da afet ve olağandışı durumlarda görev yapmak üzere kurulan UMKE ekiplerinin görev ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esasları hakkında bilgiler verdi.

Toplantı sonunda UMKE gönüllülerinin dilek ve temennileri dinlenerek, konuların çözüm yolları görüşüldü.