NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HASAN ÜNVER; “MESELE FİLİSTİN MESELESİ DEĞİL,İNSANLIK MESELESİ”

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İsrail’in Filistin’in Gazze şehrinde gerçekleştirdiği insanlık dışı katliamın Filistin meselesi olmaktan ziyade bir insanlık meselesi olduğunu belirtti. Suçsuz günahsız yavruların bombalanarak dünyada adı bile konmamış  şekilde hunharca katledildiğini ifade eden Ünver “Allah onların zulümlerini başına geçirerek yok etsin inşallah” dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti Nevşehir il teşkilatının Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği Temmuz ayı Danışma Kurulu toplantısına katıldı.

İSRAİL İNSANLIĞI BOMBALIYOR

Konuşmasında    İsrail’in Filistin’in Gazze kentine yönelik katliamının 15. Gününe yaklaşıldığını belirterek, bu katliamı Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dışında hiçbir devlet başkanının açık bir dille kınayamadığını dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver konuşmasına şöyle devam etti; “Bugün maalesef  Recep Tayyip Erdoğan’dan başka hiçbir dünya devlet başkanı, lideri veya reisi çıkıp ta  mazlumun yer aldığını açıklayamıyor. Recep Tayyip Erdoğan’ı bizim liderimiz yapan, bizi zaten şartsız arkasına bağlayan  neden bu işte. . Bazı devletler İsrail’in yanındayız diyorlar, gelecekteki menfaatlerini bu noktada olduğunu ortaya koyuyorlar.Değerli arkadaşlarım, Filistin’deki kardeşlerimiz başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde zalimlerin çizmeleri altında inim inim inleyen kardeşlerimiz için dualarınıza dua katın. Çünkü  mesele Filistin meselesi değil, mesele insanlık meselesi, orada insanlığı bombalıyorlar. İnsanları yok ediyorlar. Suçsuz günahsız insanları, çocukları yok ediyorlar. Allah bu mübarek günde herkesin yardımcısı olsun. Allah zulümlerini başlarına geçirerek yok etsin. O dilsiz yavruların intikamını Allah alsın inşallah.”diye konuştu.

HALKIN CUMHURBAŞKANI SEÇMESİNİ İSTEMEYENLER HALKA GİDECEKLER

Ünver, Cumhurbaşkanlığı seçimi için 20 gün gibi kısa bir sürenin kaldığını belirterek,partililerin daha fazla çalışma yapması gerektiğini kaydetti. Ünver; “ 2010 yılında Referandum yapılırken ,kabul edilen anayasa maddeleri içerisinde halkın cumhurbaşkanını seçmesi maddesi vardı,ama o zamanlar bizler ‘Bu millet Cumhurbaşkanını seçsin” dediğimizde “Hayır Cumhurbaşkanını halk seçmemeli” diyenler, aradan geçen 4 yıllık süreden sonra halktan oy istiyorlar. Cumhurbaşkanı adayımız,  Recep Tayyip Erdoğan hakikaten bu ülkenin Cumhurbaşkanı olmalı. Bizim partimizin genel başkanı olduğu için değil, Recep Tayyip Erdoğan olduğu için bu ülkeye Cumhurbaşkanı olmalı, yürekli olduğu için delikanlı olduğu, çalışkan, imanlı olduğu ve kendisini   ülkesine feda ettiği için bu ülkenin Cumhurbaşkanı olmalı.” dedi.

AK Parti Nevşehir İl başkanı Mehmet Ali Tınrıver’de,Filistin’de yaşanan insanlık dışı katliamı şiddetle kınadıklarını belirterek, Allah’dan bol bol Filistinli kardeşlerimiz için Allah’a  dua yapılması çağrısında bulundu.

10 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin olarak bilgiler de aktaran Tanrıver, 2002’den bugüne kadar 8 seçimin geçirildiği Türkiye’de, 9. Seçim olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ile bunların taçlandırılmış olacağını aktardı.

AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısında AK Parti İl yönetim kurulu,  Merkez ilçe yönetimi, Gençlik Kolları yönetimi, ilçe ve belde yönetim kurul üyeleri ile, ilçe ve belde belediye başkanları da hazır bulundu.