Ürgüp Chp Gençlik kolları ve İlçe teşkilatı Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Chp Ürgüp ilçe başkanlığı ve gençlik kolları üniversite öğrencisi Aykut Efe ve onun durumunda olan tüm hastalara umut olmak için Kan ve Kök hücre Bağışına Büyük Destek verdi.

Türk Kızılayı Ürgüp şube başkanlığı tarafından 01-11 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenen kan ve kök hücre bağışına 05 Mart 2016 cumartesi günü Chp Ürgüp ilçe başkanlığı ve gençlik kolları olarak üniversite öğrencisi Aykut Efe ve onun durumunda olan tüm hastalara umut olmak için 70 ünite kan ve kök hücre bağışında bulunuldu.

CHP Ürgüp Gençlik Kolları Başkanı Yasin GÜÇLÜ Yaptığı Açıklamada Kan bağışı, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın en önemli noktalarından biridir. Bugün, tanımadığınız bir insanın ihtiyacı olan kana, yarın belki de yakınımızın hatta kendimizin ihtiyacı olabilir. İhtiyaç sahiplerinin yardımına koşmak, insan olmanın gereklerindendir. Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 72 milyon insanın yaşadığı Türkiye’de yıllık kan bağış oranının, nüfusun %1’i kadar olduğunu gösteriyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Kan bağışı, kanı veren için de, alan için de kimi hayati unsurlar içeriyor ve dolayısıyla dikkat edilmesi gereken birçok önemli ayrıntıyı içinde barındırıyor CHP Ürgüp Gençlik Kolları Başkanlığı olarak bu konuya duyarsız kalmama, kan nakli bekleyen insanlarımıza "Can" olma adına Topladığımız 70 ünite kan için çok mutluyuz " dedi. her bir kan bağışının 3 insana can verebileceğini belirterek, “Sosyal sorumluluğumuz gereği böyle bir kampanya düzenleyerek insanlarımızın kan bağışına dikkat çekmelerini istedik. Bu tip sosyal sorumluluk kampanyalarımızı sürecektir” ifadelerini kullandı. Bu kampanyamızda bizlerin yanında olan chp ailesine ve duyarlı Ürgüplü hemşehrilerimize Teşekkür ediyorum

Ürgüp şube Başkanı Mehmet yaman yaptığı açıklamada Chp Ürgüp ilçe başkanı Bekir Demir, ilçe gençlik kolları başkanı Yasin Güçlü ve gönüllülere Aykut Efe ve onun durumda olan tüm hastalara umut olmak için kan ve kök hücre bağışında bulunan bağışcılarımıza teşekkür etti. Kan ve kök hücre bağışı 11 Mart 2016 tarihine kadar Ürgüp sinema salonunda devam edecek olup tüm halkımızı bekliyoruz dedi.