T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan 50 yataklı Ürgüp Devlet Hastanesi düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. 
50 yataklı Ürgüp İlçe Devlet Hastanesinin açılışı, Nevşehir Valisi  İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Kıdemli Albay Yüksel Yiğit, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr.Rahim Ünlübay, TKDK İl Koodinatörü Murat Asiltürk, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar, MHP İl Başkanı İlhan Kaya, MHP Nevşehir Milletvekili Adayı Mehmet Varol, MHP Ürgüp İlçe Başkanı Mustafa Öz, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, İl Özel İdare Genel Sekreteri Savaş Benli, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Ali Özer, Nevşehir Semerkand Buhara Derneği Başkanı Ahmet Feralan, Kapadokya Hastanesi Başhekimi ve Nevşehir Tabipler Odası Başkanı Dr. Fatih Yakut ile Sağlıkçılar ve vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay ve Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ın kısa selamlama konuşmasının ardından söz alan AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk yaptığı açıklamasında; "Ürgüp Devlet Hastanemiz tüm halkımıza hayırlı olsun. Projesinden temeline varıncaya kadar taş üstüne taş koyandan ve özellikle yapılması için çok büyük emek veren AK Parti önceki dönem Nevşehir Milletvekillerimiz Erdal Feralan ve Ebubekir Gizligider'e, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'a ve bize bu gücü ve desteği hiçbir zaman esirgemeden sağlayan ardımızda dağ gibi duran Siz hemşehrilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Ürgüp'ümüze olsun Nevşehir'imize olsun ne hizmet geliyorsa bunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde ve emriyle oluyor. Allah kendilerinden razı olsun. Durmak Yok Yola Devam. Onlar Konuştu Biz Yaptık. "Yaparsa AK Parti Yapar" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili ve 27.Dönem Adayı Mustafa Açıkgöz açılış töreninde yaptığı konuşmasında, "Bugün de 50 yataklı Ürgüp Devlet Hastanemizin açılışını gerçekleştirdik. Yeni Hastanemiz Ürgüp’ümüze hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Durmak Yok Yatırıma Devam; insanlarımızın sağlığı, huzuru, mutluluğu için 16 yıldır çalışan AK kadrolar,24 Haziran’da da milletimizin desteğiyle kazanacak." dedi.

Açıkgöz: "Türkiye'de sağlık alanında yapılan reformlardan, yüzde 90'ın üzerinde vatandaşın memnun olduğunu, sağlık alanının, hükümetin yaptığı en büyük hizmet alanlarından biri olduğunu söyledi.

2002 yılı öncesinde sağlık alanında birçok sıkıntılar yaşandığını ifade eden Açıkgöz, o tarihten itibaren sağlık alanında birçok değişiklikler yapıldığını vurguladı. Sağlıkta verilen hizmetlerin kalitesinin arttığını ifade eden Açıkgöz, Dünyada sağlık açısından ilk 3 ülke arasındayız. Türkiye'de sağlık hizmetlerini hem yaygın hale getirdik, hem de vatandaşlarımıza ucuz imkanlarla sunduk. Eskiden tedavi için büyük İllere gidilirdi, artık buna gerek klamadı Ürgüp ilçemizde de aynı hizmeti vermeye başlıyoruz." dedi.
 

Vali Aktaş, Ürgüp Devlet Hastanemiz ilçemize hayırlı olsun diyerek, vatandaşlara sağlıklı günler temennisinde bulundu.

Vali AKTAŞ, konuşmasında;  “Bu hizmetin gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen başta sayın milletvekillerimiz olmak üzere, sağlık teşkilatımızın yöneticilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, açılışını yapacağımız sağlık tesisinin ilçemize ve Avanosumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum  yeni açılan hastanemiz, Avanoslu vatandaşlarımıza ve Nevşehir’imize hayırlı uğurlu olsun. Bu vesile ile siz değerli Ürgüplü hemşehrilerimizin Ramazan bayramlarını şimdiden kutluyorum.” dedi.

Kesilen Kurban ve İl Müftüsü Yakup Öztürk'ün okuduğu duaların ardından Sağlık Bakanlığı  tarafından yaptırılan 50 yataklı Ürgüp Devlet Hastanesinin kurdele kesimi, Vali Aktaş ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Açılışın töreninin ardından Devlet Hastanesinin birimlerini gezerek, yetkililerden bilgiler alan Vali Aktaş; hastanede yatmakta olan hastalara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu ve istek ve taleplerini dinledi.