Terapist kişiyi değerlendirdikten sonra sorunun ana kaynağını tespit edip, terapiyi elleriyle uyguluyor" "Burada aslında en kritik nokta, kişiye neyi uygulamanız gerektiğini bilmektir. Hangi kişiye hangi tekniği uygulayacağınızı bilmiyorsanız, uygulama kötü sonuçlar doğurabilir. O yüzden kişilerin gittikleri kişinin fizyoterapist ve manuel terapi eğitim almış olduğuna dikket etmeleri gerekir"

Bel problemleri nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan 49 yaşındaki Erol bey "manuel terapi" tedavisiyle ağrılarından kurtuldu.

Yaklaşık olarak 5 yıldır bel problemi çeken ve 2-3 aydır devam eden kalça ve bacak ağrısı ve uyuşma şikayetleri bulunan Erol bey yürümekte aksamalar yaşamaya başlamıştı.
Erol bey şikayetlerini şu şekilde anlattı;
"Yürürken aksamalar yaşıyordum ayağım düşmeye başlamıştı,oturamıyordum ve çalışırken çok zorlanıyordum. Bir kaç ameliyat lafı duyduktan sonra 'bir çare daha olabilir' diyerek Dilek Hanıma başvurdum. 8 seans sonra ciddi olarak etkisini gördüm. İlk seanstan sonra ciddi şekilde yürümem düzeldi. 5. Seanstan sonra ağrılarım çok ciddi azalmıştı”
Erol bey manuel terapi uygulaması sırasında baskı uygulandığı için anlık bir ağrı duyduğunu dile getirerek, "Ameliyat olmayacağım fikri beni çok mutlu ediyor. İnsanların ameliyatı son seçenek olarak düşünmeleri taraftarıyım.Bu rahatsızlığı olan 'manuel terapi' şansını deneyip, ameliyata gitsin. Çünkü ameliyatın kesin çözüm olduğunu kimse söyleyemiyor" diye konuştu.

Fizyoterapist Dilek Özülkü Manuel terapi ile ilgili şunları söyledi ”Yöntemin en önemli özelliğinin herhangi bir cihaz ve ilaca gerek duyulmamasıdır, tamamen elle uygulanan kişinin anatomi ve fizyolojisi göz önüne alınarak ayrıntılı değerlendirme sonrası yapılaak teknikleri içeren manuel terapi avrupada uzun yıllardır var olmasına karşın ülkemizde yeni yeni popüler olmaktadır. Özülkü kişinin basit bir bel ve boyun ağrısında 3-4, biraz daha mekanik bir problemde ise 8-10 seansta normal hayatına dönebileceğini ifade etti.

Terapinin ardından hastanın hemen günlük hayatına dönebildiğini ve uygulamanın verilecek egzersizlerle desteklendiğini dile getirdi.

AĞRILARINIZDAN KURTULMAK İÇİN SİZDE MANUEL TERAPİYİ TERCİH EDEBİLİRSİNİZ...

FZT.DİLEK ÖZÜLKÜ 

MANUEL TERAPİNİN KULLANILDIĞI ALANLAR

BEL VE SIRT AĞRILARI

BOYUN AĞRILARI

KALÇA VE DİZ KİREÇLENMELERİ

KUYRUK SOKUMU PROBLEMLERİ,SİYATİK SİNİR AĞRILARI

DURUŞ BOZUKLUKLARI

SİNİR SIKIŞMALARI

MİGREN

FİBROMİYALJİ

HAMİLELERDE AĞRI SENDROMLARI

NÖROLOJİK RAHATSIZLIKLAR

 

ESENTEPE MAHALLESİ MİLLİ İRADE CADDESİ BÖLÜKBAŞI AVM ÜSTÜ 2.KAT (MİGROS KARŞISI) NEVŞEHİR

İLETİŞİM İÇİN:03842133050