NEVŞEHİR(MHA) İl Sağlık Müdürlüğünün koordinasyonunda Nevşehir ili genelinde yapımı tamamlanan üç devlet hastanesi bu ay içerisinde yüklenici firmalar tarafından teslim edilecek.

Konuya dair açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Avanos, Derinkuyu ve Hacıbektaş ilçelerinde yapımı tamamlanan üç devlet hastanesinin en kısa sürede hizmete sokulacağını söyledi.

3 İlçedeki devlet hastanelerinin yanında 2 ilçemizde de 10’ar yataklı devlet hastanesi yapımı konusunda girişimlerin sürdüğünü belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, bu iki devlet hastanesi yapımı işinin ise ihale aşamasında olduğuna değindi.

Ünlübay, “İlimiz genelinde yapımı tamamlanan 25 yataklı Hacıbektaş Devlet Hastanesinin inşası tamamlandı. Öte yandan Avanos ve Derinkuyu ilçelerimizdeki 10’ar yataklı devlet hastanelerimizin yapımı da tamamlanma aşamasına geldi. Bu hastanelerimizde en kısa sürede teslim edilecek. Ürgüp ilçemizdeki 50 yataklı devlet hastanesi inşaatımız müteahhit firmadan kaynaklanan bazı sorunlar nedeniyle yapım işi uzadı. 2015 yılsonu itibariyle bu hastanemizin de yapımının tamamlanarak teslim edilmesini ve en kısa sürede de hizmete sokulmasını hedefliyoruz. Acıgöl ve Gülşehir ilçelerimize 10’ar yataklı devlet hastanesi yapımı işi konusunda da Proje hazırlandı. Bu iki devlet hastanemizin yapımı konusunda ihale süreci devam ediyor. Bu hastanelerimizin hepsinin tamamlanarak hizmete girmesiyle birlikte ilimiz genelinde sağlık hizmetlerimiz daha etkin bir hale gelmiş olacak” diye konuştu.