İl Sağlık Müdürü Domates, Biber, Patlıcan’a Açıklık Getirdi

Yılbaşından Sonra Sıcak Yemek Verilecek

NEVŞEHİR(MHA)Nevşehir  İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, geçtiğimiz günlerde 112 çalışanlarına sıcak yemek yerine domates, biber ve patlıcan gibi ürünlerin verildiğine dair haberimize yanıt verdi.

Yıl sonunun yaklaşması nedeniyle 112 çalışanlarına meyve, sebze ve çeşitli gıda ürünlerinin verilerek yemeklerini şimdilik kendilerinin hazırlamalarını istediklerini kaydeden İl Sağlık Müdürü Ünlübay, yılbaşından itibaren söz konusu sağlık çalışanlarının sıcak yemeğe kavuşacaklarını ifade etti.

Ünlübay, “112 Çalışanlarına daha önce yemek yardımı yapılamıyordu. Bakanlar Kurulu kararıyla sağlık çalışanlarına yemek yardımı yapılması kararı alındı. Bu zamana kadar sağlık çalışanları ve özellikle 112 çalışanları kendi bütçeleriyle yemek giderlerini karşılıyorlardı. Alınan kararla birlikte bu tür sağlık kuruluşlarının en yakın hastanelerden sıcak yemek hizmeti alması karara bağlandı. 3 İlçemizdeki 112 istasyonlarının yemek ihtiyaçları hastanelerimizden karşılanıyor. Yıl sonuna gelindiği için ihale yapmadık ve 112 çalışanlarının şimdilik yemek ihtiyaçlarını giderebilmek için onlara erzak alımı yaptık. Sadece domates, biber ve patlıcan değil, kuru gıda, süt, et, yumurta gibi ürünleri de onlara temin ettik. Yılbaşında ihale yaparak 112 istasyonumuzda görev yapan sağlık çalışanlarımızın da sıcak yemeğe kavuşmalarını sağlayacağız” diye konuştu.