Türkiye Sigorta Birliği (TSB), sigorta ve emeklilik şirketleri ile Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ve Tarım Sigortaları Havuzu'nda (TARSİM) zaman aşımına uğramış prim ve tazminatlarla ilgili olarak 15 Haziran 2014'e kadar alacağın doğduğu şirkete başvuru yapılmaması durumunda, alacakların Güvence Hesabı'na devredileceğini duyurdu.
TSB, sigorta ve emeklilik şirketleri ile DASK ve TARSİM'de prim ve tazminatı alacağı bulunup zaman aşımına uğrayacak tüketicileri uyardı.

31 MAYIS'A KADAR SORGULAYIN

Prim veya tazminat alacağı olduğunu düşünenlerin kurum ve kuruluşların web sitesini ziyaret edip 31 Mayıs 2014 tarihine kadar sorgulama yapması gerektiği belirtildi.

Açıklamaya göre, TSB üyesi sigorta ve emeklilik şirketleri ile özel kanun hükümleri dahilinde sigorta faaliyetinde bulunan kuruluşlar tarafından hak sahiplerine ödenmesi gereken her türlü prim ve tazminat tutarlarından zaman aşımına uğrayanlar için, 31 Mayıs 2014 tarihine kadar şirket ve kurumların web adresleri aracılığıyla sorgulama yapılabilecek.

SORGULAMA İNTERNETTEN YAPILABİLECEK

Sorgulama yapmak için alacağın bulunduğu şirketin web sitesi ziyaret edilebilecek veya "http://www.guvencehesabi.org.tr/Hsap.aspx" adresinde bulunan "Güvence Hesabı" web sitesi üzerinden de genel sorgu yapılabilecek. Sorgulamalar için TC kimlik numarası veya "ad, soyad ile doğum tarihi"ni girmek gerekiyor.

Zaman aşımına uğramış alacaklarla ilgili olarak 15 Haziran 2014'e kadar alacağın doğduğu şirkete başvuru yapılmaması durumunda, alacaklar Güvence Hesabı'na devredilecek