Sayın Ekrem Dumanlı

        Ekrem Dumanlıyı geçen hafta STV ekranında bu haftada Bugün Tv ekranında seyir ettim. Birçok önemli konu hakkında sunucunun sorduğu sorulara son derece doğru cevaplar verdi. Cevaplar çok doğru açıklayıcı ve net cevaplardı. Ancak verdiği her cevabi dinlediğimde aklıma gelen bir keşke vardı. Eğer bu keşkeler olmuş olsaydı,  belki Ekrem Dumanlı bu dönemde bu konular hakkında konuşma gereği duymazdı.
Sayın Ekrem Dumanlı:
Diyorsun: Hidayet Karaca gibi takva sahibi bir kişiyi silahlı örgüt mensubu olarak ceza evinde kalırken, hiç mi üzülmüyorsunuz? Hiç mi vicdaniniz sızlamıyor?
Sayın Ekrem Dumanlı, üzülmemek mümkün mü? Birçok insan üzülüp vicdani sızlıyor, o da Hidayet Karaca gibi bir insan için.
Ancak Sayın Ekrem Dumanlı keşke bu tepkiyi balyoz, Ergenekon’da,…. uyduruk gerekçelerle gazeteci, köşe yazarları tutuklanırken de gösterseydin, seni şimdi ayakta alkışlardık.
                                     ……………………………………………..
Diyorsun: hizmet hareketindeki okulları ve eğitim merkezleri, yurtlar uyduruk bahanelerle, polis tarafından basılıyor. Merdivenleri, kapıları ölçülüyor. Bu okulları zamanında açılışı için sırada bekleyen siyasetçiler neden sesiniz çıkmıyor? Vicdaniniz sızlamıyor mu?
Sayın Ekrem Dumanlı, üzülmemek mümkün mü? Birçok insan üzülüp vicdani sızlıyor. Bu toplum bu okulların ancak orada çalışanların imanı ve takvası ile bu dereceye geldiğinin farkındadır.
 Ancak Sayın Ekrem Dumanlı keşke bu tepkiyi balyoz, Ergenekon’da,…. Uyduruk gerekçelerle vakıflar, bunlara ait okullar, yurtlar polis tarafından baskın yapancıda gösterseydin, seni şimdi ayakta alkışlardık.
                                       …………………………………………...
Diyorsun: ömrünü terörle mücadelede harcayan polis amirleri, silahlı terör örgütü mensubu olarak ceza evine atılıyor. Yatakta kanserli polis amirini gece evine gidip polis kimliği alınıyor. 
Hiç mi üzülmüyorsunuz? Hiç mi vicdaniniz sızlamıyor?
Sayın Ekrem Dumanlı, üzülmemek mümkün mü? Birçok insan üzülüp vicdani sızlıyor.
Ancak Sayın Ekrem Dumanlı keşke bu tepkiyi balyoz, Ergenekon’da,…. uyduruk gerekçelerle  
Ömrünü terörle mücadelede harcayan Ordu komutanları, genelkurmay başkanı, , silahlı terör örgütü mensubu olarak ceza evine atılınca, hatta birisi kanserden ceza evinde öldün da gösterseydin, seni şimdi ayakta alkışlardık.
                                       ……………………………………………
Diyorsun: Ömrünü ibadete, vaaza, topluma ve İslam’a harcayan Sayın Fethullah Gülen hoca efendiye uygun olamayan, yakışmayan, terbiyesiz kelimeler söyleniyor.
Hiç mi üzülmüyorsunuz? Hiç mi vicdaniniz sızlamıyor?
Sayın Ekrem Dumanlı, İçtihadı, yorumu,…… onlarla ayni olmadığı için, kar odaklarına dokunulunca, hakkında uygunsuz kelimeler sarf edilmesi, Birçok insan üzülüp vicdanini sızlatıyor.
Ancak Sayın Ekrem Dumanlı keşke bu tepkiyi balyoz, Ergenekon’da,…. Uyduruk gerekçelerle bilim veya din adamları hakarete uğrayıp veya ceza evine atılınca da gösterseydin, seni şimdi ayakta alkışlardık.
                             …………………………………………….
    Sayın Ekrem Dumanlı, konuşmalarından verebileceğimiz birçok örneklerde, eğer o keşkeler olmuş olmasaydı belki şimdi bu konuşmalara gerek kalmazdı.
Acaba geçmiş için bir öz eleştiri zamanı gelmedi mi? Biz kullanıldık, durum değerlendirmede yanlış yaptık……. gibi açıklamalar yapamaz mısınız?
     Size kendi menfaatleri için katılan, nefsine yenik düşen birkaç tane rantçı, fırsatçı, kumpasçı kişiye tepki gösterip, onları kendinizden uzaklaştıramaz mısınız? Veya bizim içimize sızmışlardı, biz onları içimizden attık, Ondan sonra biz bunları içimize almakla hata ettik, diyemez misiniz?
Bu Öz eleştiriyi ne bizim, ne AKP, nede baskıdan kurtulmak için yapmayacaksınız.
     Bu öz eleştiriyi sizin cemaat veya kendi deyimizle hizmet hareketteki insanların çoğunluğunu oluşturan iman, takva, fedakârlığı ile çalışan Afrika’daki okullarda, hastanelerde, Türkiye’deki okullarda, yurtlarda, ……….. Dünyadaki her şeyi unutup ahireti düşünen gönüllüleri için yapacaksınız. Onların vebali var.  Size yakışan ve beklenen de budur.
                     
                                                  Ali Haydar
                                                28.08.2015