Sayın Milletvekilleri, Belediye Başkanı ve AKP yönetimi

      Sayın AKP yönetimi, Belediye başkanlığı seçiminde Nevşehir’e daha çok hizmet gelmesi için vatandaşın AKP adayı olan Hasan Ünver’e oy vermesi gerektiğini söylediniz. Vatandaş bu isteğinize evet dedi ve daha çok hizmet için belediye başkanlığı görevini Sayın Hasan Ünver’e verilmesini sağladı.

    Milletvekilliği seçiminde de istediğiniz 3-0 soyunucunu sağlaması için size evet dedi. Böylece Nevşehir’e tam hizmet için hem belediye Başkanı, hem milletvekilliği 3-0 olması vatandaş oyları ile sağlandı.  

   Vatandaşın görevi bu oyları size vererek bitti, Şimdi vatandaş verdiği bu görevin karşılığını bekliyor. Artık sıra sizdedir. Sizden Nevşehir’in gelişmesi, kalkınması, ……… için gereken temel, alt yapılı, büyük projeler bekliyor.

Şimdi vatandaş soruyor:

1: Üniversite: üniversite kurulması için çalışmalar, kurulan dernekler, toplantılar üzerinden çok uzun zaman geçmedi.  O zaman Nevşehir için 13 bin üzerinde öğrencisi olan bir üniversite kurulması bir hayaldi. Bu hayal gerçek oldu. Üniversitenin Nevşehir’in gelişmesi, yeni iş sahaların açılması ve ekonomik katkısı ne kader büyük olduğu herkese açıktır. Bu işte emeği geçen herkese teşekkürler ancak artık bu Nevşehir’e yetmiyor.

Sayın milletvekilleri ve AKP yönetimi, Vatandaş soruyor: üniversitenin gelişmesi, yeni bölümler açılması, öğrencilerin hem sayısı hem kalitesinin artması için ne planlar ve projeler var? Girişimler varsa ne aşamada?  

2: Kongre Turizmi: bu sektörün büyük bir iş sahası ve ekonomik kalkınma açısından bir İl’e ne kader katkısı olduğu çok net ve açıktır. Kongre Turizmin Nevşehir’de faaliyete başlaması ile binlerce aile için iş sahası oluşması kesindir.
Sayın milletvekilleri ve AKP yönetimi, Vatandaş soruyor: kongre turizm ile ilgili her hangi plan ve projeler var mı? Girişimler varsa ne aşamada?  

3: Kapadokya turizminde geceleme artması: Kapadokya’ya gelen turistler genelde ya geceleme yapmadan veya 1-2 gece konaklama yapmaktadırlar.  Böylece gelen turistlerden bölgenin ekonomisine gereken katkı sağlanamamaktadır.

Sayın milletvekilleri ve AKP yönetimi, Vatandaş soruyor: bölgeye gelen turistlerin gece konaklama artması böylece bölgeye ekonomik katkı sağlanması için her hangi plan ve projeler var mı? Girişimler varsa ne aşamada?

Kazak turistler genelde Alanya’yı tercih etmekteydiler. Ancak Bodrum belediye Başkanının şahsi girişimleri ile ve Kazakistan’a yaptığı ziyaret ve orada kazak turizm firmaları ile yaptığı görüşmeler ve onlara sağladığı kolaylıklar sayesinde bir yılda 100 bin kazak turistin bir haftalık turlarla bodruma gitmesine sağlamıştır. Bu tamamen Bodrum belediye başkanının kişisel girişimleri ile sağlanmıştır.

4: Havaalanı: Kapadokya havaalanına uçak seferlerin artması ile Kapadokya başka iç ve dış merkezlere bağlanmaktadır. Böylece turistlerin daha kolay Kapadokya’ya ulaşması sağlanarak burayı daha çok tercih etmeleri sağlanmaktadır.

Havaalanın genişlemesi: A: havaalanında iş sahası uluşması, B: Turist sayısı artarak, turist sektöründe iş sahası genişlemesi sağlanabilmektedir.  

    Havaalanının faaliyetinin artması, Antalya seferlerin devam etmesi ve İzmir seferlerin yeni sezonda başlamasındaki katkıları geçen herkese özellikle Sayın Ebubekir Gizligider’ın kişisel çabalarından dolayı teşekkür etmeden geçmek mümkün değildir.

    Havaalanından Nevşehir ve ilçelere konulan servislerin nasıl başladığını birçok kişi belki bilmiyor. İstanbul, Nevşehir seferleri için bu servislerin konulması THY tarifinden şart konulmuştu ancak daha sefer başlamadan hiçbir firma böyle yatırım yapmıyordu. Sayın Milletvekilinin Ankara’da Demirhan firma yetkilileri ile temasa geçerek, firma yetkilileri 3 minibüs ve şoförünü karşılığı olmadan sadece hizmet için bu işe görevlendirdiler. 1 yıl sure ile Nevşehir Ticaret odası bu servislerin mazotlarını karşılıksız tamın etti. Böylece havaalanı seferler artırıldı. 

      Unutmayalım Kayseri’ye gelen uçak yolcuların ne oranda Nevşehir’e gelen yolcular olduğunu, Kayser havaalanının önündeki 50 plakalı araba ve servislerden anlamak zor değildir.

     Sayın milletvekilleri ve AKP yönetimi, Vatandaş soruyor: bu uçak seferlerin daha çok arıtılması, hatta yurtdışı seferlerin başlaması için her hangi plan ve projeler var mı? Girişimler varsa ne aşamada?

5: Tarım: sadece patatese bağlı tarım olmaktan çıkması. Bölgedeki tarımın çeşitlenmesi ve bu konuda çiftçinin eğitimi için her hangi plan veya proje var mı?

6: Acemi birliği ve polis okulu: bu gibi girişimler üniversite gibi bir İl’in gelişmesi için önemlidir. Bu konuda her hangi plan, proje veya girişim var mı?

7: Hastane: hastane bu halile temiz, modern ve birçok önemli ameliyatlar yapılmaktadır.

 Ancak hastanenin bölge hastanesi olabilmesi için, her hangi plan ve projeler var mı? Girişimler varsa ne aşamada?  

8: Park ve yeşil alan: Nevşehir yeşil alan ve park yönünden çok eksiklikler mevcut. Hatta bazı mahallerde hemen hemen yeşil alan ve park yok.

Sayın Belediye başkanı ve AKP yönetimi: 2000 evlerde TOKİ arkasındaki boş ve geniş arazide, Nevşehir’in nefes alacağı, ailelerin, çocukların oynayıp dinlenecekleri bir Park ve Yeşil alan için, her hangi plan ve projeler var mı? Girişimler varsa ne aşamada?     
 
9: Şehir görüntüsü:  a:şehir merkezindeki çarşının eski, karışık yapısı. b: eski hastanenin yerindeki uzun zamandan beri diken gibi insanın gözüne giren yapı, c: eski kale mahallesi ve yer altı şehir ile ilgili:

  Sayın Belediye başkanı ve AKP yönetimi: her hangi plan ve projeler var mı? Girişimler varsa ne aşamada?      
   Sayın AKP yönetimi, Milletvekilleri, belediye başkanı bu istekler Nevşehir’in kalkınması, gelişmesi, büyümesi, modernleşmesi, yeni iş sahaların oluşması için örnek isteklerdir. Vatandaş bunlar gibi temel ve alt yapılı plan ve projeler istiyor.

Vatandaş bu gibi temel plan ve projeler hakkında her hangi bir girişim, gelişme varsa aylık medya tarafından onlara somut bir şekilde sunulmasını istiyor.

                                      Ali Haydar
                                      25.01.2016