Seçime Doğru Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

24 Haziran seçimine doğru yaklaşıyoruz. Unutmayalım bu seçim sadece Cumhurbaşkanı seçimi değil bir o kadar daha önemli milletvekili seçimi de var. Buna göre milletvekili seçimini de üzerinde yeteri kadar durmak gerekir. Özellikle AK Parti milletvekili seçimine çok önemsemesi gerekir yoksa bazı seçmenler Cumhurbaşkanı adayı olarak sayın Recep Tayyip Erdoğan'a verip ve milletvekili olarak MHP adaylarına verince burada AK Parti milletvekili seçiminde oy kayıpları ile karşı karşıya gelebilir.

Partilerin adayları teker teker belli oldu, imza toplanması gereken bazı adaylar imzalarını topladı veya toplamaya çalışıyor. Bu seçimde ilk defa bir Cumhurbaşkanı adayı ceza evinden aday oldu.

24 Haziran seçimine doğru giderken dikkat edilmesi gereken hususlar:

1: Seviyeyi düşürmeden adab ve bu topluma yakışan seviyeli bir yaklaşım göstermesi.

2: Toplumu parçalayıcı değil birleştirici propagandalar yapmak.

3: Verilen demeçler ve açıklamalara dikkat etmek, yoksa vermek istediğiniz amaç dışında kalıp ters etki yapar. Bu seçim çok kritik bir seçim olduğundan bir tek oyu dahi kayıp etmemek gerekir. Bu konuya örnek olarak Sayın Devlet Bahçeli'nin 100 bin imza ile ilgili yaptığı açıklamayı verebiliriz. Bu açıklama talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriliyorlar. Çünkü bir şantaj ve tehdit açıklaması gibi gösterilmeye çalışıldı ve böylece belirli bir kişilerin eline koz vererek bir grup insanları desteği sağlanarak tepki imzası toplandı. Böyle merak edilen bir konu varsa anket şirketleri ile anket yapılabilir. İstihbarat bir açıklama yaparak bu grup, bu yapı,.... bu adayı destekleyecek bir istihbaratlar var şeklinde açıklama yapar. Yoksa bir siyasi ve parti lideri bu açıklamayı yapınca bu konu belirli odaklar tarafından başka noktalara çekilerek bu açıklamaları kullanabilirler. burada merak edilen konu: acaba böyle bir açıklama olmasaydı bu kişiler 100 imzayı toplaya bilirler mıydı? acaba toplanan imzalarda kaçı tepki olarak verilmiştir? acaba istemeden bunlara bu konuda yardımcı mi olduk?

4: Karşıdaki adaya zarar vermeyi düşünürken Türkiye'ye zarar vermekten kaçınalım.

5: Unutmayalım dış odaklar ve güçler, içerideki ve dışarıdaki terör odakları bu dönemi kullanmaya çalışacaklar. Kışkırtmacı hareketlerde bulunabilir insanların milli, inanç .... duygularını kullanmaya çalışacaklar buna karşı hükümet, yetkililer tek tek vatandaş uyanık ve dikkatli olmalı. terör olaylarına karşı herkes dikkatli olmalı. Suriye'den veya başka ülkelerden gelme ihtimali olan kışkırtıcı veya muhtemel terör harekatlarına karşı dikkatli olunmalı ve bu dönemi sükunette geçirilmeli. Özellikle bu dönemi kullanmaya çalışan odaklara ve güçlere karşı herkes uyanık ve tedbirli olmalı. bu odaklar ve güçler kendi amaçları uğruna Türkiye'ye zarar vermekten kaçınmadıkları geçen dönemlerde hep görülmüştür.

Huzurlu, seviyeli, sükunetli, Türkiye ve tüm vatandaşın kazandığı bir seçim umudu ile.

Ali Haydar

06.05.2018