NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, ülkemizde bir yıldır şehit haberlerinin gelmemesinin sevindirici olduğunu belirtirken, zaman zaman gündeme getirilen genel affın asla kabul edilemeyeceğinin de altını çizdi.

Çözüm sürecinin desteklenmesi gerektiğine değinen Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, genel af ile bölücü başının da affedilmesi bir konunun kesinlikle kabul görmeyeceğini ifade etti.

Şehit ve gazi ailelerinin af konusunda kırmızı çizgilerinin bulunduğunu kaydeden Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, “Çözüm sürecinde son bir yıl içerisinde şehit haberlerinin gelmiyor olması sevindirici. Fakat ülkemizde son zamanlarda sıra dışı olarak nitelendireceğimiz olaylar cereyan ediyor. Bu olaylarında ülkemizin normalleşmesine işaret olduğuna inanıyorum. Birkaç yıl daha şehit haberleri gelmez, terör yeniden Ülkemizin başına bela olmazsa Türkiye’mizi güzel günler bekliyor. Son zamanlarda dile getirilen ve bazı kesimlerce hükümete dayatma olarak kasıtlı bir şekilde gündeme getirilen af konusunun kesinlikle konuşulmasına bile tahammülümüz yok. Özellikle bölücü başı, bebek katilinin affedilmesi gibi bir konunun konuşulmasına bile asla tahammül edemeyiz. Bu eleştirilerimizi eleştirenlere hep söylüyorum. Bu ülkede hiç zaman siyasetçinin, üst düzey insanların çocukları gazi ya da şehit olmadı. Şehit ve gazi olanlara bakın gariban Anadolu insanlarımızın çocukları bu ülke canını, ya da sağlığını verdi. Çözüm sürecinin sonuna kadar desteklenmesini ve sonuca da ulaştırılmasını istiyoruz. Sayın Başbakanın sık sık ifade ettiği gibi bu konuda şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak adımların atılmamasını istiyoruz. Bugüne kadar bu konuda devlet direkt olarak terör odakları ile görüşmüyordu. Hep üçüncü şahıslar ya da ülkeler aracılığıyla bu görüşmeler yürütülüyordu. Ve bu üçüncü ülkelerin hemen hemen hepsi de ülkemizde terörün bitmesini istemedikleri ortadaydı. Şimdi devlet bire bir kendisini görüşüyor. Ama bu görüşmelerin sonucunda 1 yıldır ülkemizde şehit haberi gelmiyor. Genel af konusu da bizleri üzüyor. Eli kana bulaşmamış olan insanlarla ilgili bir düzenleme yapılabileceği söyleniyor. Bence bu makul görülebilir. Zire o insanları terör odaklarının birer oyuncağı olmaktan kurtarmakta önemli. Bizim çocuklarımızı şehit eden, gazi edenleri affetmek demet ve bu anlamda genel affı gündeme getirmek doğru değil. Özellikle böyle bir affa kesinlikle şehit ve gazi aileleri karşı çıkacaktır. Şu an için genel aftan bahsetmek bugün için doğru bir karar olmaz” açıklamalarında bulundu.