Yüksek Seçim Kurulu tarafından bürokratların 10 Şubat tarihine kadar istifa etmeleri gerekir açıklamasının ardından gözler aday adaylığı düşünen bürokratlara çevrildi.

 

YSK tarafından 2015 Genel seçim takvimine göre milletvekili aday adayı olacak bürokratlar 10 Şubat 2015 tarihine kadar istifa etmeleri gerekiyor. Nevşehir’de siyasi partilerden milletvekili aday adayı olacak bürokratlardan şimdiye kadar iki isim istifa etti. AK Parti’den Nevşehir Milletvekili Aday adaylıklarını açıklayan Yener Tekeli görev yapmış olduğu Hatay Üniversitesi’nden, Vahit Özdemir ise Dış İşleri Bakanlığında ki görevinden istifa ederek aday adaylıklarını açıklayan isimler olmuştu.

 

10 Şubat 2015 tarihine 6 gün kala ise gözler şimdide Nevşehir’de aday adayı olacak isimlerin istifalarını ne zaman açıklayacaklarına çevrildi. MHP’den aday adaylığını açıklaması beklenen Mustafa Uğur’un önümüzde günlerde düzenleyeceği basın toplantısı ile hem istifasını hem de aday adaylığını açıklaması bekleniyor.

 

AK Parti’de ise Nevşehir’de kimlerin istifa ederek aday adaylıklarını açıklayacağı ise merak konusu. AK Parti’den ise Yücel Menekşe’nin Belediye Meclis üyeliğinden istifa ederek aday adaylığını açıklaması beklenirken, yine AK Parti’de İl veya İlçe Yönetimlerinden de istifa ederek aday adaylıklarını açıklaması beklenen isimler bulunuyor.

 

CHP’de ise istifa ederek Milletvekili aday adaylığı konusunda herhangi bir istifa beklenmiyor.