NEVŞEHİR(MHA) Ak Partinin halen belediye başkan adaylarını açıklamaması muhalefet partilerine geri adım attırdı.

Nevşehir’de şu ana kadar 23 Belediye başkan adayından 13’ünü açıklayan Milliyetçi Hareket Partisinde henüz 10 adayın ismi kamuoyuna açıklanmadı. Ak Partinin belediye başkan adaylarının belli olmaması ve kamuoyuna açıklanmaması Milliyetçi Hareket Partisi yönetiminin de bu konuda daha ağır hareket etmesini sağladı.

Belediye başkan adaylarınızı ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz sorumuza cevap veren Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Göksel Taşçı, “Acelemiz yok. 14 Şubat tarihinde seçim kuruluna adaylarımızı belirtmek zorundayız. O tarihe kadar zamanımız var. 13 Belediye başkan adayımızı açıkladık. Nevşehir’de bu konuda şu ana kadar en fazla adayını açıklayan parti Milliyetçi Hareket Partisi oldu” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisinde şu ana kadar açıklanan aday isimleri şu şekilde: Nevşehir Belediye Başkan Adayı -  Mehmet Varol, Sulusaray Belediye Başkan Adayı - Sadi Yalbırdak,

Yazıhüyük Belediye Başkan Adayı – Burhanettin Karaketir, Ortahisar Belediye Başkan Adayı – İsmail Genç, Avanos Belediye Başkan Adayı - Mustafa Kılıç, Derinkuyu Belediye Başkan Adayı - Ahmet Balcı, Gülşehir Belediye Başkan Adayı - Vahdi Arısoy, Hacıbektaş Belediye Başkan Adayı - Arif Uçar, Kozaklı Belediye Başkan Adayı - Celalettin Güven, Ürgüp Belediye Başkan Adayı - Fatih Kadir Yıldız, Çalış Belediye Başkan Adayı - Zeynel Abidin Uyanık, Kaymaklı Belediye Başkan Adayı - Bayram Ergin, Özkonak Belediye Başkan Adayı - Mustafa Özden.