AK Parti'de aralarında bakanların da yer aldığı 73 milletvekili üç dönem kuralına takılıyor.Bu yüzden Bir çok isim yeni dönemde yer alamayacaklar.
"Artık Nevşehir'in de Bir Bakanı Olsun İstiyoruz..."
 “Kurulduğu tarihten bu yana AK Parti’ye hep gönülden destek veren Nevşehir de artık bir milletvekilinin kabineye girerek, bakanlık görevi ile görevlendirmesini istiyoruz diyen vatandaşlarımız 2013 Yerel Seçimleri ardından yapılacak olan Genel Seçimlerde AK Partiden kesinlikle Bir Nevşehirli Bakan çıkarma arzusu içerisinde olduklarını ifade ettiler.

"20 Yıldır Nevşehir'in Bakanı Yok...!"

‘Haydi Başbakanım Yap Nevşehir'e Bir Kıyak’ talebiyle Başbakan Erdoğan a seslenişte bulunan vatandaşlarımız bu konuda En son 1979-1980 li yıllarda Enerji Bakanlığı Yapan Esat Kıratlıoğlu daha sonra 1993 yılında kurulan 50.Hükümette Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunmasından bu yana geçen 20 yıldır Bakan çıkaramayan bir il olarak artık Kabinede Nevşehir den de bir Bakan görmek istiyoruz talebinde bulunuyorlar.

İşte Nevşehirli Vatandaşlarımızın ortak arzusu :
AK Parti’ye verdiği büyük desteklerle partinin kalesi konumunda olan Nevşehir de bu revizyondan nasibini almalı artık. Çünkü sorunlarla boğuşan Nevşehir in tek kurtuluşunun kabineye girecek bir Milletvekilimizle çözüleceğine inanıyoruz. Biz, Nevşehir e ciddi bir şekilde değer verdiğini çok iyi bildiğimiz Sayın Başbakanımızdan, ilimizin sorunlarının çözümü için böyle bir hamle bekliyoruz. Büyükşehirlerin arasında kalan, yıllardan bu yana çözülemeyen sorunlarla boğuşan ve en önemlisi de AK Parti’ye verdiği oyların bir bedeli olacak olan bu talebimizin geri çevrilmemesini istiyoruz” dediler.

1954 yılında il olan Nevşehir birçok iktidarı desteklemiş ancak desteği kadar, kendisine destek alamamıştır.
 

Hele AK Partiye verdiği desteğe baktığımızda Ak Parti Nevşehirlilerin verdiği desteğin ancak bir kısmını verebilmiştir.
Ancak artık yeter diyen Nevşehirliler bu kentin bir bakan çıkarmasını istiyor. Uzun yıllardır bunun hasretini çeken Nevşehirlilere Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bir bakan sözü vermelidir.

Bu kentin insanları bu partiye birçok ilkleri yaşattı, belkide yaşatmaya devam edecektir, ancak Ak Partide bazı ilkleri bu memlekete ve insanlara yaşatmalıdır diyorlar...

AK Parti hükümeti ile ülke genelinde olduğu gibi şehrimiz de de önemli reform niteliğinde değişim ve gelişim gösteren şehrimiz Nevşehir de bir Bakanımız olsun istiyoruz dediler.

Biz İstersek Olur…

Tüm Nevşehir bunu dile getirir ve isterse bunun önünde kimse duramaz ve Başbakanımızda bunun sözünü verir. 
Ama bizler hep beraber seçilmiş, atanmış ve halkımızla beraber bunu dile getirmeli ve kararlılığımızı bu meydanlarda göstermeliyiz.

Biz umuyor ve inanıyoruz ki bunu her platformda tüm meydanlarında kulislerde başarırsak Nevşehirin önünü açmış oluruz.

Nevşehirli Bir Bakanla Nevşehire Bakan yakışır umut ve dileğiyle...

En son Bakanımız Ahmet Esat Kıratlıoğlu (d. 1930, Nevşehir, Türkiye), Türk siyasetçi.
Avusturya Graz Üniversitesi Jeoloji Fakültesini bitirdi, aynı Fakültede Doktora derecesi aldı. Nevşehir Belediye Başkanlığı, İller Bankası Genel Müdürlüğü, 3.(XIV), 5.(XVI), XVIII., XIX.ve XX. Dönem Nevşehir Milletvekilliği ile Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı yaptı. Evli ve 3 Çocuk babasıdır.