NEVŞEHİR(MHA) AK Parti’de milletvekili aday adayı olacak diye günlerce özellikle internet sitelerinden isimleri duyurulan bir çok ismin aday adayı olmaması dikkatlerden kaçmadı.

O isimler arasında uzun yıllar il özel idaresi genel sekreterliğinden alınması ve ardından gelişen süreç konuşulan Ahmet Belada da var. Belada’nın yanı sıra aday adayı olmasına kesin gözüyle bakılan isimlerden Zafer İnanır, Nejdet Ada ve memleketin medarı iftiharı-Şairi Ayşe Paslanmaz’ de yer almadı.

2011 Seçimlerinde AK Partiden milletvekili aday adayı olan isimlerin birçoğunun bu dönemde aday adayı olması da dikkatlerden kaçmıyor. Zira Derya Ünal, Nejat Kulak, Kemal Semiz, Havva Koçyiğit, Ayşe Paslanmaz, Salim Akça, Taşan Tekeli, A. Melih Özylımaz, Bülent Özden, Musa Doğan, Osman Sarıkaya, Ahmet Kuş, Zafer İnanır, Mustafa Keleş, Necdet Ada ve temayülün lideri Ahmet Belada’nın bu dönem aday adayı olmaması dikkat çekti.

4 yıl önceki aday adayı listesinde yer alan Şenay Gök, Mustafa Açıkgöz, Feride Bitirim, Rıdvan Köybaşı, Ebubekir Gizligider, Murat Göktürk, Vahit Özdemir, Cumhur Aslan, Oğuzhan Köylü, Makbule Atlı, Mutlu Karayılan, Ayhan Apaydın gibi isimler temayül sınavını bir kez daha yaşayacak isimler arasındalar.