Birileri gibi içten hesap kitap ve pazarlıklar yaparak değil… Dobra Dobra harbi harbi Nevşehir Sorunlarını ve  Çözüm yollarını Nevşehir de Yerel Yönetimler ve STK ları Ticareti, Turizmi,Tarımı, Sanayisi ile gelinen noktayı tüm çıplaklığı ile masaya yatırıyoruz.

 

Bunu yaparken NEVŞEHİR sorunlarını ancak içerisinde yaşayan NEVŞEHİRLİ bilir.Ve Yine NEVŞEHİR sorunlarını ancak NEVŞEHİRLİ Çözeceği gerçeğini unutmadan….

 

“Geçmişten Ders Almak Lazım !”

Geçtiğimiz yıllar Nevşehir siyasetinde yaşanılan yersiz ve anlamsız kısır tartışmalar nedeniyle Nevşehir çok kan kaybetti. Bu dönemde Muhalefet partileri suskun kalırken, Nevşehir de aynı partili vekiller arasında yaşanılan bir kaos dönemi ve ne yazık ki yine bu döneme belediye başkanlarıda sürüklenerek hiç hoş olmayan gereksiz olaylar yaşandı.

Şimdilerde ise Nevşehir de AK Parti kanadında Milletvekillerinin bu yaşanılan olumsuzlukların tam tersine birlik beraberlik ve güzel uyumları dikkat çekiyor.Bu sebeple Nevşehir in şimdiki Milletvekillerini canı gönülden yürekten tebrik ediyor alkışlıyor ve kutluyoruz.Bu durumdan şüphesiz en çok Nevşehirli vatandaş memnun.Zira sırf bu ikilemden istifade ederek ortalığı boş bulanlar cirit atıp Nevşehir birlik ve beraberliğine adeta çomak soktular.

 13 Yıl ve İki Bin 13 (2013) Yılı Nevşehir İçin Neler Getirecek?

Bir İhtimal Daha Var…

Açıkcası Türkiye ve Dünyada bir eşi benzeri olmayacak şekilde  80 bin küsürlük nüfusu olan bir şehirde hemen hemen herkes birbirini tanıyor biliyor. Malum böylesi bir durumda Şehrin yetiştirdiği değerler her kim olursa olsun kolayına harcanmamalı.Kin,Nefret ihtiraslar gibi duygular mantığın önüne geçmemeli ve bir takım hesaplaşmalarla şehrimizin büyük beklentisi Birlik ve dirliğine zarar verilmemeli.Böylesine hassas bir durumda bazı çıkar menfaat çevreleri ile yalaka ve laf taşıyanlara özellikle Nevşehirli olmayanlara kesinlikle fırsat verilmemeli.Arzu ediyoruz ki NTSO seçimleri için isimleri geçenler Başta mevcut Başkan Arif Parmaksız günahı sevabıyla geçirdiği 13 yıllık tecrübe ve edindiği geniş çevresinden şehre katmadeğer sağlayacak fırsatlar sağlanmalı. Kolay harcanmamalı… Açıkcası kaybetmek çok kolay kırmak incitmekten yana hiçbir zaman olmadık ve her şeye rağmende olmayacağız. Yetiştirdiğimiz bir avuç siyasi ve iş adamlarımızı memleket hayrına kazanmanın yolları ve fedekar özverileri gösterilmesi gerekiyor. Bu haseple Yine isimleri geçen değerli ve Başarılı İş Adamlarımız Yakup Zağlanmış ve Musa Ertaş başta olmak üzere tüm tarım turizm sanayicisi esnafına bu süreçte çok büyük iş düşüyor.

Bu önemli süreci tüm ince ayrıntısına kadar bugüne kadar hiç olmadığı kadar yakından takip eden NEVŞEHİRLİ vatandaş demokratik şeffaf ve yıkıcı olmayan bir seçim süreci beklentisi içindeler.

Ortalığı karıştırmak ve kızıştırmak isteyen bir takım menfaat ve yalaka çevrelerine inat Güzel bir Görüntü sergileyebilecek özveri ve fedakarlıkların gösterilmesi Nevşehir e bir çok avantajlar sağlayacağı unutulmamalı.

Anayasa mahkemesinden her ne sonuç çıkarsa çıksın ,NTSO seçimlerinde Tek Adaylı bir seçim süreci yaşanılması takdirde Sanayicisi tüccarı iş adamı tüm esnafıyla tek bir yumruk olarak Bu şehrin özlediği birlik ve beraberliğine çok ciddi bir kazanım sağlayacağı gerçeği asla göz ardı edilmesin.

Düşünebiliyormsunuz Arif Parmaksız 13 yıllık Başkanlığının en büyük destekçilerinden Yakup Zağlanmış’a Başkanlığı kendi eliyle teslim ediyor….Parmaksız Yönetime dahil edilerek Gümrük AŞ deki görevini sürdürüyor.Meclis Başkanlığına İş Adamı Musa Ertaş tam destekle getiriliyor…Parmaksız ve Zağlanmış ekibinden ufku geniş iş bitirici çalışkan, sadece parasıyla değil vizyon sahibi olarak ve hak edenlerin içinde yer alarak tam destek bulduğu bir Yönetim Nevşehir i gerçekten özlediği yere getirecektir...Bu durumda dışarıda kalacak kimse olmayacağı için bu durumdan memnun kalmayacak kimsede olmayacaktır.Eee ondan sonrası ise Nevşehir İş Adamlarının kalitesi ufku vizyonu zekası ile çalışkanlığı sonrasında elde edeceği başarılara endeksli. Sonuçta kimsenin elinde sihirli bir deynek yok sadece iyi niyet çaba fedekarlık ... Kimsede bundan fazlasını bekleyemez.Zira Nevşehir gerçeğini herkesin kabul etmesi gerekiyor.

Burada Musa Ertaş için bir parantez açmak istiyorum. Şimdiye kadar yaptıklarıyla ve Dürüstlüğü her zaman takdir gören,hiç evirip çevirmeden kıvırmadan inandıklarını söyleyen düşündüklerini yapan dik duruş sergileyerek net çizgisiyle her memleket sorunu için taşın altına eline hiç düşünmeden koyan, sözü özü bir olan değerli şahsiyet hemşerimiz İş Adamı Musa Ertaş koltuk makam değil memleket sevdasına memlekete hizmet aşkına var oluşun en güzel örneği olarak alkışların en büyüğünü her zaman hak ediyor. Başarıları ile de aynı takdir ve aygıyı hak eden Ertaş inanıyoruzki önümüzdeki dönemlerde ona hak ettiği taçı takacaktır. Bunu kesinlikle tarafsız ve kamuoyunun ortak düşünceleri olarak söylemekte hiçbir mahsur görmüyorum.

-Nevşehir de Parmaksız ve Tuncer Gök dönemi sona erecek mi?

13 Yıllık Arif Parmaksız ile birlikte NTSO Başkanlığı döneminde Ticaretine Sanayine hangi katkılar sağlandı ne gibi hizmetler getirildi ? Neler yapıldı ne gibi hizmetler getirildi.Artık bunun cevabından çok bundan sonrası için neler yapılabiliri konuşmak çok daha yarar sağlayacaktır.Bu eksende önümüzdeki günlerde kimin zeytin dalı uzatacağını oldukça merak ediyoruz...

Gelelim Belediye Konusuna...
Hasan Ünver’le devam eden 9 Yıllık Belediye Başkanlığı Döneminde Nevşehir de ne gibi değişim yaşandı. Yapılan hizmetler yeterlimi? İşte yapılanı ve Tüm yapılmayanları FİB haber Merkezinde sizlerin düşünce ve yorumlarıyla bundan önce olduğu gibi bundan sonrada tüm kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyoruz...

-Belediye Başkanlığında İkinci döneminin sonuna doğru yıpranarak çok büyük kan kaybettiği iddia edilen ve bir çok konuda eleştiri oklarını üzerinde toplayan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’le AK Parti Genel Merkezi Devammı tamammı diyecek? Vatandaş Ünver’in hizmetlerinden memnun mu?

 

İşte tüm bu soruların cevabını Nevşehirli vatandaşlarımız tüm açık yürekliliği ile cevaplıyacak…

Nevşehir’in Siyasi vitrini, vatadandaşların sorunları, beklentilerini ,Oda Seçimleri,2023 Vizyonu, Kapadokyada Turizmin geldiği nokta,Sanayicinin dertleri, Patates başta olmak üzere Tarımından, Sarıtaşına, Bims sektörünün kat ettiği yola kadar Nevşehir’in yükselen Tansiyonu FİB Haber.Com dan sizlere ulaştıracağız...


Nevşehir Siyasetinden taşlar yerine yavaş yavaş oturuyor...
Nevşehir Üniversitesinde ki büyük değişim ve gelişim göz kamaştırıyor....
Yine yeni yılla birlikte yıl içinde Nevşehir de Kapadokya Turizmi için büyük önem arz eden; Nevşehir  Turizm İl müdürü Veleddin Birsöz ile Koruma Kurulu Mevlüt Coşkun la ilgili önemli gelişmelerin yaşanması bekleniyor...