Nevşehir'de 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Dönem Sonu Karne Töreni 75.Yıl İlkokulunda düzenlendi.

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı birinci dönemi sona ermesi nedeniyle Karne Töreni 75.Yıl İlkokulunda Nevşehir Valisi Sayın Mehmet CEYLAN, Nevşehir Milletvekili Sayın Mustafa AÇIKGÖZ, İl Milli Eğitim Müdürü Osman ŞİMŞEK, İl Maarif Müfettişleri Başkanı Talip KABAN, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Öğrenci Velilerinin katılımı ile gerçekleştirilmiş ve öğrencilere hediyeler verildi.

2015-2016 eğitim ve öğretim yılının yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte Nevşehir 75.Yıl İlk Okulunda, karne dağıtım töreni düzenlendi. 

 2015-2016 eğitim öğretim yılı karne dağıtım törenini Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN, Nevşehir Milletvekili Mustafa AÇIKGÖZ ,İl Milli Eğitim Müdür Vekili Osman ŞİMŞEK ve diğer katılımcılarla birlikte 75.Yıl İlk okulu´nda yapıldı.

Öğrenciler karnelerini, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan , Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek'in ellerinden aldılar. Vali Ceylan ve Milletvekili Açıkgöz başarılı öğrencilere çeşitli hediyelerle ödüllendirdiler.

Burada sınıfları tek tek ziyaret ederek öğrencilerin karnelerini veren Vali Ceylan ve Milletvekili Açıkgöz başarılı öğrencileri tebrik ederlerken karnelerinde zayıf not bulunan öğrencilere de 2. Dönem de daha fazla çalışmaları tavsiyesinde bulundular.

 Vali Ceylan: "Karnelerinde zayıf not bulunan öğrencilerimiz asla umutsuzluğa kapılmamalı. Tatil onlar için iyi bir fırsat ve bu fırsatı iyi değerlendirmeliler. Tüm öğrencilerimiz tatilde bol bol dinlenmeli ve kitap okumalı. Tüm enerjilerini toplayarak 2. Dönemde hem zayıf notlarını düzeltebilir hem de başarılarını arttırabilirler. Velilerimizde onlara destek olmalı. Öğrencilerimiz vatanına, milletine hayırlı bireyler olmaları bizler için çok önemli" dedi.


Nevşehir 75. İlkokulu´nda öğrencilerin karne heyecanına ortak olan Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, karnelerin de zayıf not bulunan öğrencilerin üzülmemesini ve 2. Dönemde daha başarılı olmak için tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini istedi.

Açıkgöz, öğretmenlere de gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

22 Ocak 2016 tarihinde başlayan sömestr tatili, 5 Şubat tarihinde son buluyor fakat Cumartesi ve Pazar haftasonu tatili olduğu için okullar 8 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

İkinci kanaat dönemi, 8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek.