Toplantıda Prof. Hanım Halilova, Prof. Nurullah Çetin, Anıl Çeçen, MİB yazarlarından enerji uzmanı Mustafa Çınkı, Eğitimci Mahiye Morgül kendi konularında konuşmalar yaptı.

Kırşehir Karacakurt Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden Serdar Güneş, Antalya'dan Yörük Derneği'nden İsmail Akçay, 11 Kasım derneği'nden Recep Özdemir, Kocaeli'nden MİB yazarı Seçkin Ergün'ün de katıldığı toplantı gece yarısına kadar devam etti..
Ankara toplantımızda konuşan Şehit aileleri federasyon başkanı Hamit Köse : “Pazarlık Osloda başladı İmralıyla devam etti Kandille sürdürülüyor.. Hükümet yetkilileri bu hayasızlığı sürdümektedir!”

Türk Boyları Konfederasyonu başkanı Durhasan Koca: “Birleşme yolları aranmalıdır. Ülkemizin milli kimliği hoyrat tartışmalara konu yapılmaktadır. Emperyalistler silahsız işgalle ülkeyi ele geçirmekte, beyinler işgal edilmektedir.. Devşirme sistemi toplumu ele geçirmektedir.”

Tarihçi Yazar Sinan Meydan: “ 90 yıllık zulümden bahsedenler var.. Atatürk Cumhuriyeti 1939’da kırılmıştır.. 1946’dan sonra ise tümüyle dönüştürülmüştür. Türkiye Cumhuriyeti 90 yaşında değil, 15-20 yaşındadır. 15-20 yılda başarılanlar bugün hala milleti ayakta tutmaktadır. Atatürk’ün formülü basittir: Akıl artı Bilim eşittir Çağdaşlaşma ve laiklik. Cumhuriyet “imkân”dır.”

Devlet eski bakanı Sadi Somuncuoğlu: “80 milyonluk bir ülke! Ve Vatan tehlikede… Gaflet hıyanet ve ihanet içinde olan yöneticiler nedeniyle bu haldeyiz. Yetki verdiklerimiz dünyada emsali görülmemiş bir ihanet içindeler. Bu nasıl görülemiyor.?! Öyle teknikler kullanılıyor ki zihinler devşiriliyor, düşünceler parçalanıyor, cehenneme götürülürken insanlar cennete gideceklerini zannediyor.. O zaman bu teknikleri çözmemiz lazım!”
Gazeteci yazar Banu Avar: “ Önce partim değil Önce Vatan diyerek bir araya gelirsek tüm engelleri aşabiliriz. Dini hassasiyeti öne çıkaranlar, Türkçüler, Milli Sol biraraya gelirsek önümüzde kimse duramaz ve durumla mücadele etmek mümkün olur. Devşirilme süreci bir kanser gibi ülkede yayılmıştır. 60 yıldır en üstten en alta kadar devşirme operasyonu dikkatle sürdürülmüştür.. Şimdi dikkatlerimizi bu süreci ters çevirmeye odaklamalıyız.”

Bu toplantılar İstanbul ve İzmir de sürecektir.. Katılımcıların birbirinden değerli konuşmaları da ayrıca yayınlanacaktır.