Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Çakıllı köyünden Halil İbrahim Demir, Acıgöl'de Başbakan Binali Yıldırım'la görüştü. Aksaray programı öncesinde Nevşehir'in Acıgöl ilçesine gelerek merkez camide Cuma namazını eda eden Başbakan Binali Yıldırım, burada Nevşehirli 98 yaşındaki Halil İbrahim Demir'le görüşerek halini hatrını sordu.

Nevşehirli Halil İbrahim dede, Sakalını sıvaşlayarak yanaklarından öpen Başbakan Binali Yıldırım'a şunları söyledi; -" Benim Yaşım 98, 119 torunum var, hepsi senin yolunda" dedi.

Cuma namazı sonrası, Cami çıkışında Başbakan Yıldırım ile bir kez daha görüşen Halil İbrahim dedemiz, bu seferde senden bir istirhamım var "Başbakanım" dedi. Başbakan Yıldırım, buyur deyince; - " Başbakan, beni bugün Reis i Cumhur ile görüştür" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'da hiç ikilemeden tamam kalk gidiyoruz dedi. Daha sonra İbrahim dedenin koluna girerek otobüse bindirdi. Aksaray'a birlikte giden Nevşehirli dedemiz orada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da görüşerek kendisine dualar etti ve köyündeki evine bir çay ziyareti sözü aldı.
Böylelikle çok arzuladığı istekleri yerine getirildi.

Nevşehirli 98 yaşındaki Halil İbrahim Demir dedemiz daha önce Başbakanlık görevinde iken, Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu ile de görüşmüştü.

Erdoğan ve Yıldırım görüşmelerine, Nevşehir'in 98 yaşında ki asırlık çınarı Hacı Halil İbrahim Demir'in torunları Mesut Demir, Vedat Demir, Abdullah Demir ve Furkan Ertaş'ta refakatçı olarak eşlik etti.