Abdurrahim ÇÖLOĞLU AK Parti Nevşehir Milletvekilliği Aday Adaylığı müracaatını yaptı.

      Nevşehir Milletvekilliği Aday Adayı olan Abdurrahim ÇÖLOĞLU 1 kasım 2015 seçimlerinin milletimize ,memleketimize,         Nevşehir'imize istikrar ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum diyerek sözlerine şöyle devam etti:

      Nevşehirin 50 yıllık 100 yıllık uzun vadeli öngörüleri olmalı.Kısa vadeler uç uca eklenerek uzun vadeyi oluşturuyor.Biz yıllar sonra geriye dönüp kısa vadede yapmamız gereken işleri yapmaya çalışıyoruz.Halbuki istişare müessesesi doğru karar vermenin en iyi yoludur. 

      Bilindiği gibi Nevşehir dışında 515000 hemşerimiz yaşıyor.Nevşehirliler iş,ekmek,aş peşinde büyük şehirlere göç ediyor.Öncelikle bunu durdurmak ve sanayi,tarım ve turizm alanında sağlanacak istihdamla nüfus azalışını tersine çevirmek gerekiyor.İstihdamın artırılmasını sadece Nevşehirli sanayici ve işadamlarımızdan beklemek haksızlık olur;diğer sanayici ve işadamlarının da Nevşehir'e yatırımlar yapması teşvik edilmelidir.Bu çerçevede;
      Sanayi ve turizmde istihdamın artırılması için ulaşımın önündeki engeller kaldırılmalıdır.

      Aksaray Orhan Ağaçlı sapağı projelendirilmeli ,genişletilmeli ve bu hususta Aksaray Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü nezdinde girişim yapılmalıdır.

      Aksaray-Nevşehir bölünmüş yolu 3 şeride çıkarılmalı ve sessiz asfalt uygulaması yapılmalıdır.
      Gülşehir-Hacıbektaş yolu 3 şeride çıkarılarak kuzeyde Ankara -Kayseri yoluna bağlanmalıdır.
      Gülşehir köprüsü de 3 şeritli bölünmüş yola uygun hale getirilmelidir.

      Kapadokya turizmde dünyanın gözbebeğidir.Öncelikle Kapadokya bölgesinde olmak üzere Nevşehirde sessiz asfalt uygulamasına süratle geçilmelidir.Bu husus Karayolları Genel Müdürlüğü programına aldırılmalıdır.

      Gülşehirde ihtisas Organize sanayi kurulmalı ve et ürünleri, süt ürünleri ve cips gibi gıda ürünlerinin üretim merkezi olmalıdır;çünkü Türkiyedeki en büyük doğal patates depolama tesisleri Gülşehir yolu üzerindedir.

      Türkiye Bilimsel Araştırma Kurumu Tübitak Nevşehirde bir araştırma enstitüsü kurmalı ve Nevşehir-Acıgöl- Gülşehir Organize sanayi,üniversite ve Tübitak işbirliği sağlanmalıdır.

      Kızılırmak 11 il ve bazısı merkez ilçe olmak üzere 145 ilçeden geçmektedir ve Nevşehir tarımı için çok önemlidir.Bu nedenle Kızılırmak Birliği kurularak Kızılırmağın kimyasal kirlenmesi,pis suyun arıtılmadan ırmağa deşarjı önlenmelidir.Bunun için Kızılırmak kenarındaki tüm yerleşim yerleri bu birliğe katılmalı ve Avrupa Birliğinden proje desteği alınmalıdır.Kızılırmak Birliği'nin merkezi  Gülşehir veya Avanos'ta olmalıdır.

      Yamula Barajı Kalaba-Seyfe pompaj sulama projesinin takibini yapacağım.Gülşehir,Hacıbektaş ve Kozaklıda 21729 hektar arazide sulu tarım yapılacak ve bu proje Nevşehire hayat verecektir.

      Nevşehirspor düzenli gelir kaynağına kavuşturulmalı,uygun bir yere hazine tahsisiyle ya da kiralamasıyla Nevşehirin ihtiyacı olan tır garajı yaptırılmalı ve üzerindeki tesislerle birlikte Nevşehirspor tarafından işletilmelidir.

      Bu gibi projelerle birlikte, Nevşehirle ilgili daha birçok  projenin istişare ile  gerçekleşmesi için büyük gayret sarfedeceğim.Bu vesileyle  Ak Partimizin tüm aday adaylarına da başarılar diliyorum ve 1 Kasım 2015 seçimlerinin ülkemize istikrar getirmesini niyaz ediyorum.

      Allah yâr ve yardımcımız olsun.