Ak Parti milletvekili aday adaylarının en iddialı isimlerinden, Abdurrahim Çöloğlu, ziyaret ettiği Nevşehir Memur – Sen’de oldukça kalabalık üyeler tarafından sıcak karşılandı.

Memur-Sen Nevşehir şubesinde oldukça kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan Milletvekili Aday adayı Çöloğlu, Başkan Mustafa Özdemir, yönetim kurulu ve diğer üyelerle görüşmelerde bulundu ve çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini söyledi.

Genel seçimlerde neden aday adayı olduğu ve diğer siyasi konularda açıklama yapan Çöloğlu'nun sendika mensupları ile yaptığı görüşmenin ikinci kısmı basına kapalı yapıldı. 

Aday adayı Çöloğlu Memur-Sen üyeleriyle tek tek selamlaştıktan sonra açıklamalarda bulundu. Memur-Sen’in desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini belirten Çöloğlu, “Sendikalar toplumun modernleşmesininen önemli göstergesidir. Öte yandan inancımız gereği emek kutsaldır ve sendikalarda emek savunuculuğu yapmaktadır. Bu nedenle özdeğerlerimizle bağdaşması açısından sendikalar ayrı bir önem arz etmektedir. Memur-Sen kurulduğundan bu yana ülkenin sivilleşmesi ve demokratikleşmesi anlamında çok büyük mücadeleler vermiştir. Vesayet özlemcilerinin karşısında dimdik ayakta, ilkeli ve omurgalı bir şekilde durmuştur. Bu anlamıyla rüştünü demokratikleşme, sivilleşme ve bütünleşme anlamında ispat etmiştir” dedi.

Memur-Sen’in desteğini her zaman hissettiklerini ifade eden Çöloğlu, “Ak Parti Siyasi hareketi olarak kurulduğumuzdan bu yana ülkenin sivilleşmesi, halk iradesinin egemen olması yönünde mücadele verdik. Büyük engeller aştık. Bu engelleri aşarken Memur-Sen’in desteğini her zaman yanımızda gördük. Bu anlamda bizim ve milletin aynı zamanda vefa borcu vardır. Ayrıca böyle bir katılımla beni kabul etmeniz şahsıma büyük onur vermiştir” diye konuştu.

“ÜMMETİN DERTLERİYLE İLGİLENEN İNSANLARI MECLİSTE GÖRMEK İSTİYORUZ”

Memur-Sen Nevşehir İl Başkanı Mustafa Özdemir'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Memur-Sen ailesi olarak sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Memur-Sen hem nitelik hem de nicelik olarak Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından biri. İlimizin, ülkenin, milletin ve ümmetin dertleriyle ilgilenen bir sendikayız. Biz, Gezi olaylarında ve paralel yapı olaylarında nasıl arkalarında durduysak bugünde doğru insanların arkasında duracağız. Rabbbim memleketimiz için milletimizizn için kim daha hayırlı ise ona vekilliği nasip etsin.Türkiye demokrasi ile yönetilen bir ülke. Bizlerde Nevşehir'de demokratik tercihimizi bu yönde kullanacağız” şeklinde konuştu.

Aday Adayı Abdurrahim Çöloğlu Kimdir?

Kendisini daha iyi tanıyabilmeniz için Ak Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Abdürrahim Çöloğlu'nun özgeçmişini yayınlıyoruz.

Çöloğlu kimdir?

1959 yılında Gülşehir’de doğan Abdurrahim  ÇÖLOĞLU İlkokul,Ortaokul ve Liseyi Nevşehir’de  bitirdikten sonra 1983 yılında İTÜ Makine Fakültesinden makine mühendisi olarak mezun oldu.

1985-2001  yılları  arasında  Makine  ve  Kimya  Endüstrisi  Kurumuna ait  İnşaat  ve Kazı  Makineleri Fabrikası ve Etimesgut Ağaç Sanayi ve Ticaret AŞ’de sırasıyla imalat mühendisi,vardiya mühendisi,  şef mühendis,başmühendis,kısım müdürü ve Mühendislik Hizmetleri Müdürü olarak görev yaptı.

2001-2003 yılları arasında birleşme nedeniyle Turban Turizm AŞ’de Mühendislik Hizmetleri Müdürlüğü görevine devam etti.

2003-2005 yılları arasında Sümer Holding AŞ ‘de özelleştirmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

2005-2006 yılları arasında ise Sümer Holding AŞ’de Genel Müdür olarak görev yaptı.

Sümer Holding AŞ ‘deki görevleri sırasında Holdingin 17 işletmesi, 4 anonim şirketi ve Sümer Holdinge devredilen Turban Turizm AŞ, Türkiye Zirai Donatım Kurumu AŞ ve Tümosan AŞ hakkında alınan ÖYK kararları neticelendirildi. Bu dönem içinde yine ÖYK kararları gereği özelleştirmelerinin tamamlanması amacıyla, Seka  AŞ  ve Tügsaş AŞ Sümer Holdingle birleştirildi.

Bergama Pamuk İpliği ve Dokuma San. Tic. AŞ ve Antalya Pamuklu Dokuma Tic. AŞ’de Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

2006-2009 yılları arasında Enerji ve Tabii  Kaynaklar Bakanlığı ’nda araştırmacı olarak görev yaptı.

2007-2009 yılları arasında İTÜ Mezunları Eğitim Vakfı Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

2009-2014 yılları arasında  Sincan Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yaptı.

Evli ve iki çocuk babasıdır.