NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde İlçe Kaymakamı Mustafa Çakır, ilçeye bağlı Tatlarin kasabasında bulunan tarihi yer altı şehrinin daha iyi tanıtılması gerektiğine dikkat çekiyor.

Acıgöl ilçe kaymakamı Mustafa Çakır ve Daire Amirleri eşliğinde ziyaret edilen Tatlarin Kasabasında bir program düzenlendi.

Öncelikle Tatlarin Belediye Başkanlığı ziyaret edilerek, Belediye Başkanı Ferhat Adıyaman ile bilgi alışverişinde bulunuldu. Acıgöl ilçesine 10 km uzaklıkta Tatlarin kasabasında, "Kale" olarak adlandırılan tepenin yamacında yer alan  İki nefli, iki apsisli, beşik tonozlu olan zeminde koyu gri, tasvirlerde ise mor, hardal ve kırmızı renklerdeki kilise ve 1991 yılında ziyarete açılan mekânlarının büyüklüğü, erzak depolarının sayısının ve kiliselerin çokluğu nedeniyle askeri garnizon ya da manastır kompleksini akla getiren, diğer yeraltı şehirlerinde pek bulunamayan tuvalete sahip olan Yeraltı Şehri ziyaret edilerek, Yeraltı şehrinin Turizme kazandırılması konusunda yapılanlar, yapılması gerekenler hakkında istişareler yapıldı.