Acıgöl organize sanayi bölgesine yönetim kurulu başkanı Nevşehir Valisi Sayın Mehmet CEYLAN talimatıyla 500 m3 /gün kapasiteli bir arıtma tesisi yaptırılmıştır.
Arıtma tesisinden çıkan arıtılmış suyun bu bölgeden Yuva  Köyünde İl Özel İdaresince yapılan havuza deşarj edilerek tarla sulamada kullanılması düşünülmektedir.
Deşarj hattı uzunluğu 7200m olup o 280 lik Pvc boru kullanılmıştır. Ayrıca atık suyun terfisi için 630 metre 140lik Pvc boruyla terfi hattı inşa edilmiştir.
Hat boyunda 6 Adet vana odası bir toplama odası inşa edilmiştir.Deşarj hattı İl Özel İdaresince yapılmış 2 ekskavatör 1 greyder ve çeşitli iş makinalarıyla kış aylarında yapılmıştır.20 Ocak’ta başlatılan çalışma Kar Yağmur çamur ve soğuğa rağmen 2,5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmış olup 3 nisan 2015 tarihi itibariyle tamamlanmıştır.
 Başta Nevşehir Valisi  Sayın Mehmet CEYLAN,Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail CİHAN ve Acıgöl Belediye Başkanı Sayın Ercan ERTAŞ nezaketinde son boru takılarak tesis tamamlanmıştır.